Marynowana cebulka jest dodatkiem dość znanym. Najczęściej marynuje się niewielkie sztuki w całości. Ładnie wyglądają potem takie drobne kuleczki dorzucone do sałatek. Ja pokusiłam się o zamarynowanie czerwonej, posiekanej w półplasterki. Idealny dodatek do pieczonych mięs czy też grillowanych. Samo przygotowanie zajmuje dosłownie kilkanaście minut, warto jest więc zrobić kilka mniejszych słoiczków i mieć w razie potrzeby pod ręką. Dlaczego piszę o mniejszych słoiczkach? Bo przygotowana tym sposobem cebula zajmuje... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.