Błyskawiczna, bo jej przygotowanie trwa nie dłużej niż 45 minut. Ma też tę zaletę, że można regulować jej miękkość. Krócej gotować jeśli ktoś lubi jędrną a dłużej aby uzyskać miękką. Potrzebujemy na 10 słoiczków po 0,5 litra: 3kg oczyszczonej papryki: 3,5 litra wody 0,5 szkl octu 0,5 szkl cukru koper (same baldachy) 1 główka czosnku pieprz ziarnisty gorczyca ziele angielskie listek laurowy - po 1 na słoik pieprz ziarnisty oliwa Wykonanie: Paprykę oczyściłam z pestek, umyłam i zostawiłam do obeschnięcia. &n... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...