Cukier i jego zamienniki - wypieki bez tajemnic

Cukier i jego zamienniki - wypieki bez tajemnic

  Biały cukier to jeden z niezbędnych składników do wypieków. Bez niego nie ma sernika czy szarlotki. Są jednak pewne znane nam zamienniki dzięki którym nasze wypieki będą równie smaczne.  Zacznijmy jednak od rodzajów cukru: 1. Cukier biały: Najpopularniejszy i najłatwiej dostępny. Bardzo kaloryczny.  2. Cukier brązowy: Podobnie jak cukier biały bardzo kaloryczny. Często z dodatkiem karmelu. Zamienniki cukru: 1. Stewia: doskonała do wypieków. Mniej kaloryczna, nie wywołuje alergii.  2. Ks...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, sernik, szarlotka, sernik bez cukru

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.