Pachnące cynamonem placuszki jabłkowo-owsiane są idealną propozycją na szybkie, pełnowartościowe śniadanie. Miękkie w środku, w smaku przypominające nieco tradycyjne racuszki :) Składniki: 1 jabłko 2 łyżki mąki pełnoziarnistej 1 jajko 2 łyżki płatków owsianych 1/4 łyżeczki cynamonu Rozgrzać patelnię*. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do miski wsypać mąkę , płatki i cynamon. Wbić całe jajko i dodać starte jabłko. Dokładnie wymieszać. Na rozgrzaną patelnię nakładać małe porcje i smażyć na złotobr... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)
Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)