Dżem z pomidorów i chilli

Dżem z pomidorów i chilli

Dżem z pomidorów i chilli

Dzień dobry, Dziś zapraszam Was na podostrzoną wersję greckiej marmelada ntomatas, czyli dżemu z pomidorów. Pisałam Wam o nim w poście na temat greckich pamiątek kulinarnych - dżem z pomidorów to tradycyjny produkt wytwarzany na wyspie Kos. Nie przywiozłam słoiczka z wyjazdu, ale postanowiłam przygotować swój własny dżem w domu. Pomyślałam, że będzie fajną alternatywą dla ketchupu czy też pomidorowej salsy. Podstawowa, tradycyjna receptura, która znalazłam na stronie GreekTastes, składa się jedynie z pomid... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Chilli Czosnek i Oliwa

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.