Porosołowy pasztecik gotowany na parze
Porosołowy pasztecik gotowany na parze
Z reguły pasztet piekłam. Tyle , że ostatnio staje się to po prostu nie racjonalne .Jakoś nie bardzo wyobrażam sobie pieczenie 30 dag pasztetu ( a tyle było by mi potrzebne). Mrozić pasztetu nie lubię ( to znaczy mroziłam -ale to był pasztet mało dietetyczny - takiemu przemrożenie nie szkodziło ). No i tak już się porobiło, że nie pamiętam kiedy ostatnio robiłam pasztet.
Obierałam mięso wyjęte z rosołu ( kurczak i indyk) .Odłożyłam większe kawałki na II Danie ( w jakiś sos) . Drobne miały iść jak zw... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni
Autor
Buniabajewkuchni
Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
paszteciki, pasztet, pieczenie, sosy, dietetyczne , rosół, pierogi przepis, pierogi, do pracy, pasty, pasta, indyk, mięso, dietetycznie, kurczak, dania z kurczakiem, sosy do indyka, sos do kurczaka, mięso dietetycznie, dietetyczny kurczak, pierogi z mięsem, dania dietetyczne, mięsa pieczone, kurczak pieczony, kurczak na parze, gotowany kurczak, pasta z kurczaka, pasta kurczak
Inne przepisy z Buniabaje w kuchni
Dodaj komentarz
Christopher Konkel,
6 stycznia 2014 11:25:38Bardzo smakowite są takie delikatne "pasztety".
Anonymous,
4 marca 2014 22:50:10Fajny przepis.
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję