Focaccia z oliwkami i pomidorami

Focaccia z oliwkami i pomidorami

Focaccia z oliwkami i pomidorami

Świetne jako przystawka. Najlepsze tuż po upieczeniu. Miękkie ciasto z dodatkiem gruboziarnistej soli, pomidorów koktajlowych i oliwek, posypane świeżą bazylią. Ciasto: 10 g drożdży 300 g mąki pszennej + do podsypywania ciasta 1/4 szklanki ciepłego mleka 3/4 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek Dodatki: 5 pomidorów koktajlowych 5 zielonych oliwek łyżeczka gruboziarnistej soli łyżeczka suszonego oregano 3 listki świeżej bazylii oliwa do skropienia ciasta i wysmarowania formy Drożdże rozrobić ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bullio

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję