Entremety jagodowe /tartaletki/

Entremety jagodowe /tartaletki/

Entremety jagodowe /tartaletki/

Przepis na : deser

W dzisiejszym poście na deserowe talerzyki po raz kolejny wskakuje smak jagód. Co prawda świeżych jagód o tej porze roku nie znajdziemy, ale mrożone też świetnie się nadają. Przygotowałam jagodowe entremety z migdałowego kruchego ciasta, wypełnione waniliowym kremem oraz jagodowym musem. Wierzch tartaletek udekorowany jest kremem jagodowym oraz świeżymi borówkami. JAGODOWE TARTALETKI Składniki: (na 10 szt.) korpusy tartaletek:  200 g mąki 30 g mąki migdałowej lub zmielonych płatków migdałowych 90 g cukr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon appetit mon amie

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.