Zdecydowałam się na pączki "mniejsze zło" ponieważ nie są smażone w głębokim tłuszczu tylko pieczone w piekarniku. Uważam, że w cale nie są gorsze. Wg mnie nawet lepsze, bo nie ociekają tłuszczem, są pulchniutkie i aromatyczne (pachną drożdżami) i smakują jak.....pączki! :) składniki:50 dag mąki tortowej + 3 łyżki na zaczyn3 dag świeżych drożdży190 ml mleka2 jajka10 dag cukru + 1 łyżka cukru na zaczyn1 cukier waniliowy5 dag masła1 opakowanie marmolad... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...