Pyszny, szybki i prosty w przygotowaniu domowy syrop do herbaty na wzmocnienie odporności jak i przy przeziębieniu. Aromatyczny, idealny na sezon jesienno- zimowy. Bardzo zasmakował mojej rodzinie. Otwarty syrop przechowujemy w lodówce. Dodajemy ok 2 łyżki stołowe do herbaty. Przepis ten znalazłam w internecie i postanowiłam wypróbować. Na pewno zostanie u mnie na stałe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 10 cytryn 1 kg cukru kryształ 1 litr wody 4 łyżki miodu 2 łyżeczki cynamonu 20 godźd... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...