Domowy solony karmel

Domowy solony karmel

Przepis na : deser

Czy znajdzie się ktoś kto nie lubi solonego karmelu? Słodycz przełamana słonym smakiem to coś, czego nie mogę sobie odmówić. Przepis te warto trzymać pod ręką. Jest prosty w użyciu i świetnie sprawdzi się jako polewa do ciast, lodów, czy deserów. Koniecznie spróbujcie! Składniki: – 70ml śmietanki 30% – 60ml wody – 45g cukru trzcinowego – 1 łyżka masła – 1/3 łyżeczki soli (u mnie z imbirem i trawą cytrynową) Do rondelka wsypujemy cukier i rozprowadzamy go po całym dnie. Podgrzewamy na małym ogniu do czasu a...

Czytaj dalej na blogu Be Fit Be Strong

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję