Winny sos czereśniowy zwany ketchupem.
Winny sos czereśniowy zwany ketchupem.
Zwany ketchupem. Musiałem to dodać, bo nazwał tak to pewien mistrz z trzema gwiazdkami od którego mam ten przepis. Ogólnie mistrzów się nie poprawia, podobno, jednak ja nie byłbym sobą i trochę namieszałem. Sos ten zastosowanie ma mieć do hamburgerów, jednak jego słodko-kwaśna nuta, delikatna tekstura o wiele poszerzają horyzonty przeznaczenia. Jak to zrobić, dla domowych potrzeb bez pasteryzowania? -1/2 kg czereśni pozbawionych pestek -2-3 łyżki octu balsamicznego -szklanka coca-coli -tymianek świeży -sól, pieprz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu BaRepas
Autor
baRepas
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
czereśnie, sok, cebula, sosy, hamburger, pasta, pasty, przystawki, domowe hamburgery
Inne przepisy z BaRepas
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję