Paluchy bułki wielozbożowe z pestkami dyni.
Paluchy bułki wielozbożowe z pestkami dyni.
W weekend przygotowałem świeżą porcję pieczywa. Trochę eksperymentów z różnymi mąkami zrobiłem i nie wiedziałem do końca jak to wyjdzie. Efekt jest taki, że po trzech dniach bułki dalej są mięciutkie i gotowe do spożycia. Lubię jednak chrupie pieczywo, więc wystarczyło wrzucić na minutkę do opiekacza... Czego użyłem? -kubek mąki owsianej -kubek mąki pszennej TYP500 -pół kubka mąki żytniej TYP720 -pół kubka mąki orkiszowej -50 gram świeżych drożdży -3/4 kubka mleka 2% -pestki z dyni -mała łyżeczka soli Mąki miesz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu BaRepas
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
baRepas
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
bułki, pieczywo, dynia, ciasto, mąka orkiszowa, owsiane, bułka pszenna, dynia pieczona, ciasto orkiszowe, lekkie ciasto
Inne przepisy z BaRepas
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję