Dżem jabłkowy z cynamonem
Dżem jabłkowy z cynamonem
Taki pyszny dżem jabłkowy z mocną nutką cynamonu, zawsze przygotowuję go z antonówek. Często wykorzystuję go do naleśników lub rogalików. Składniki: 3 kilogramy obranych jabłek 0,5 kilograma cukru 2 łyżki cynamonu Sok z połowy cytryny Sposób przygotowania: Obrane jabłka oczyszczamy z gniazd nasienny, kroimy w drobną kostkę, przekładamy do garnka, skrapiamy sokiem z cytryny i wsypujemy cukier, wszystko dokładnie mieszamy, odstawiamy na pół godziny żeby jabłka puściły sok. Wstawiamy na gaz i dusimy na małym og... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia
Warto przeczytać

Dieta jabłkowa
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Autor
Bogusia Grochala
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
naleśniki, naleśnik, słoik, jabłka, przetwory
Inne przepisy z Bajeczna Kuchnia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję