Zakwas pszenny - jak zrobić
Zakwas pszenny - jak zrobić
Jeśli już masz zakwas żytni razowy to najłatwiej uzyskać na jego bazie zakwas pszenny. Jeśli jeszcze nie masz zakwasu tutaj jest instrukcja Apetyt na pieczenie: Zróbmy razem zakwas Zakwas pszenny robię tak : Odkładam do niedużego słoika łyżkę zakwasu żytniego razowego i dodaję 2 łyżki mąki pszennej - u mnie typ 650, dolewam 2 łyżki wody, mieszam widelcem, przykrywam ręcznikiem papierowym i odstawiam w ciepłe miejsce. Na drugi dzień mieszam zakwas i znowu dodaję te same proporcje mąki i wody - mieszam i ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu apetytnapieczenie
Autor
Joanna Bochyńska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
słoik
Inne przepisy z apetytnapieczenie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję