Zupa krem z topinamburu i ciecierzycy
Zupa krem z topinamburu i ciecierzycy
Zupa krem inna niż wszystkie, bo o orzechowym smaku. Zaskakująco prosta i wykwintna jednocześnie. Czas gotowania: około 40 minut Ilość porcji: 6-8 Składniki: • 500 g topinamburu* • 500 ml bulionu warzywnego • puszka ciecierzycy - 240 g bez zalewy • serek Philadelphia 125 g • łyżeczka zmielonej kolendry Na talerzu: olej z pestek dyni lub orzechów laskowych, sezam lub czarnuszka, świeża kolendra czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu AniaGotuje.pl
Autor
AniaGotuje.pl
Blog kulinarny - AniaGotuje.pl z przepisami kuchni Polskiej i zagranicznej. Sprawdzone przepisy i wiele porad kulinarnych.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
dynia, zupa krem, zupa, prosta zupa, zupa warzywna, krem z dyni
Inne przepisy z AniaGotuje.pl
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję