Uniwersalny krem czekoladowy - Ganache

Uniwersalny krem czekoladowy - Ganache

Uniwersalny krem czekoladowy - Ganache

Bardzo klasyczny krem Ganache, to nic innego jak podgrzana, tłusta śmietanka i roztopiona w niej gorzka czekolada ;-) Wariacji smakowych i kompozycji jest wiele i niedługo pokażę Wam również inne wersje tego kremu. Tymczasem zapraszam do zrobienia mojego ulubionego, intensywnie czekoladowego kremu. Czas przygotowywania:  10 minut Czas chłodzenia:  minimum 60 minut do uzyskania gęstego kremu Składniki: • 200 g śmietanki 30 % • 200 g gorzkiej czekolady min. 60 % - dwie tabliczki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AniaGotuje.pl

Autor

AniaGotuje.plAniaGotuje.pl

Blog kulinarny - AniaGotuje.pl z przepisami kuchni Polskiej i zagranicznej. Sprawdzone przepisy i wiele porad kulinarnych.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, krem czekoladowy

Inne przepisy z AniaGotuje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.