Opadające ciasto śnieżka z jeżynami

Opadające ciasto śnieżka z jeżynami

Opadające ciasto śnieżka z jeżynami

Bardzo wilgotne, śmietanowe ciasto opadające! Sekretnym składnikiem tego ciasta jest bita śmietana w proszku, śnieżka. Ciasto bardzo długo zachowuje świeżość. Warto spróbować ;-) Czas przygotowywania:  20 minut Czas pieczenia:  60 minut Ilość porcji:  tortownica o średnicy 25 cm  Składniki: • 3 duże jajka • 1 śnieżka w proszku - bita śmietana 60 g • szklanka mleka • szklanka z czubem mąki pszennej tortowej • 5 łyżek cukru pudru • pół kostki masła • 2 pełne łyżeczki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AniaGotuje.pl

Autor

AniaGotuje.plAniaGotuje.pl

Blog kulinarny - AniaGotuje.pl z przepisami kuchni Polskiej i zagranicznej. Sprawdzone przepisy i wiele porad kulinarnych.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto 3 bit

Inne przepisy z AniaGotuje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję