Opadające ciasto śnieżka z jeżynami
Opadające ciasto śnieżka z jeżynami
Bardzo wilgotne, śmietanowe ciasto opadające! Sekretnym składnikiem tego ciasta jest bita śmietana w proszku, śnieżka. Ciasto bardzo długo zachowuje świeżość. Warto spróbować ;-) Czas przygotowywania: 20 minut Czas pieczenia: 60 minut Ilość porcji: tortownica o średnicy 25 cm Składniki: • 3 duże jajka • 1 śnieżka w proszku - bita śmietana 60 g • szklanka mleka • szklanka z czubem mąki pszennej tortowej • 5 łyżek cukru pudru • pół kostki masła • 2 pełne łyżeczki ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu AniaGotuje.pl
Autor
AniaGotuje.pl
Blog kulinarny - AniaGotuje.pl z przepisami kuchni Polskiej i zagranicznej. Sprawdzone przepisy i wiele porad kulinarnych.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasto 3 bit
Inne przepisy z AniaGotuje.pl
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję