Grzybki drożdżowe z makiem i rodzynkami
Grzybki drożdżowe z makiem i rodzynkami
Cudowne i delikatne, puszyste, lekkie i aromatyczne bułeczki drożdżowe z nadzieniem z maku. Ciasto jak do pączków, tylko pieczone w piekarniku! Polecam bardzo, bardzo :-) Czas przygotowywania: do 1h Wyrastanie: 2 h Czas pieczenia: 20 minut Ilość bułeczek: około 15 Składniki na bułeczki: • 250 g mąki pszennej tortowej - około 1,5 szklanki • jedna saszetka suszonych drożdży - 7 g • 3 żółtka jajek • 4 łyżki cukru • pół szklanki ciepłego mleka • 40 g masła - około... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu AniaGotuje.pl
Autor
AniaGotuje.pl
Blog kulinarny - AniaGotuje.pl z przepisami kuchni Polskiej i zagranicznej. Sprawdzone przepisy i wiele porad kulinarnych.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mak, ciasto z makiem, drożdżowe, pączki, ciasto, pączki pieczone, ciasto drożdżowe
Inne przepisy z AniaGotuje.pl
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję