Grzybki drożdżowe z makiem i rodzynkami

Grzybki drożdżowe z makiem i rodzynkami

Grzybki drożdżowe z makiem i rodzynkami

Cudowne i delikatne, puszyste, lekkie i aromatyczne bułeczki drożdżowe z nadzieniem z maku. Ciasto jak do pączków, tylko pieczone w piekarniku! Polecam bardzo, bardzo :-) Czas przygotowywania:  do 1h Wyrastanie:  2 h Czas pieczenia:  20 minut Ilość bułeczek:  około 15 Składniki na bułeczki: • 250 g mąki pszennej tortowej - około 1,5 szklanki • jedna saszetka suszonych drożdży - 7 g • 3 żółtka jajek • 4 łyżki cukru • pół szklanki ciepłego mleka • 40 g masła -  około... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AniaGotuje.pl

Autor

AniaGotuje.plAniaGotuje.pl

Blog kulinarny - AniaGotuje.pl z przepisami kuchni Polskiej i zagranicznej. Sprawdzone przepisy i wiele porad kulinarnych.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mak, ciasto z makiem, drożdżowe, pączki, ciasto, pączki pieczone, ciasto drożdżowe

Inne przepisy z AniaGotuje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.