Pyszne, delikatne mięsko z polędwiczki wieprzowej. Duszone w sosie śmietanowym. Do tego podałam kluski śląskie i buraczki. Było pysznie mimo że mało fotogenicznie. Składniki: 1 szt polędwiczka wieprzowa Marynata 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów 3 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki soli z ziołami 0,5 łyżeczki pieprzu kolorowego 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne 0,5 łyżeczki musztardy sarepskiej Nadzienie: 200 g szpinak mrożony z śmietaną 6 szt pomidory suszone 2 ząbki czosnku sól pieprz D... czytaj dalej...
Witam :)Serdecznie zapraszam do udziału w akcji kulinanej: Miody pitne-wróćmy do tradycji!Miód pitny to wspaniały trunek (idealny na chłodne jesienne i zimowe dni), niestety zapomniany :( Zachęcam do przygotowania potrawy lub napoju z jego udziałem oraz zgłoszenie do akcji. Zasady miodem płynącej akcji kulinarnej znajdziesz tu: http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/miody-pitne-wrocmy-do-tradycjiPozdrawiam serdecznie :)Kasia http://kasinkowe-gotowanie.blogspot.com/
Alu fajne połączenie :) uwielbiam szpinak, a całość wygląda rewelacyjnie! Pozdrawiam, Olinka - Smakowy Raj
nigdy nie jadłam polędwiczki. może to powinien być właśnie ten przepis?! ;)
świetna kombinacja smaków ...a zdjęcie całkiem apetyczne się wydaje :):)pozdrawiam serdecznie ...
Miła Alino,danie fajne,ale sos,to błąd w sztuce.Myślę,że wiesz o co chodzi.Pozdrawiam Christopher