Z rabarbaru lubimy także kompot. A że lubię też pokombinować dodałam pomarańczę i wyszło pysznie. Spróbujcie. Składniki: 0,5 kg rabarbar 1 szt pomarańcza do smaku cukier 3 l woda Przygotowanie: Zagotować wodę. Następnie dodać do niej pokrojony w kawałki rabarbar oraz wcześniej sparzoną i wyszorowaną szczoteczką pomarańczę pokrojoną w plasterki razem z skórką. Dodać około 5 łyżek cukru i gotujemy około 10minut. Kompot schłodzić i dosłodzić wg smaku. Najlepiej smakuje bardz... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...bardzo fajny przepis:)taki w sam raz na upały do picia !:)obserwuje i zapraszam do mnie:)
kompot! coś pysznego i idealnego na dzisiejszy dzień :)Pozdrawiam i dziękuję za udział w akcji!
uwielbiam kompot z rabarbaru :P z pomarańczą musi być jeszcze lepszy
Tak sobie myślę, że chyba nie próbowałam jeszcze kompotu z rabarbaru... A przecież musi być pyszny! :)Zapraszam na podsumowanie akcji Cytrynowe wypieki.
Ja również jeszcze nigdy nie próbowałam kompotu z rabarbaru i jestem ogromnie ciekawa tego smaku :) Wygląda orzeźwiająco i pysznie :)
Skoro mamy sezon warto zrobić.Ale żeby był w takim kolorze musisz szukać czerwonych łodyg-zdecydowanie smaczniejszy jest od zielonego.
najlepszy dla mnie kompot z rabarbaru i też dodaję przeróżne owoce, jakie mam pod ręką, lubimy mało słodki i najlepiej gasi pragnienie w upały jednocześnie orzeźwiając.....