Sezon rabarbarowy nadal trwa.Dzisiaj zagościł u mnie jogurtowiec z rabarbarem z pyszną migdałową kruszonką.Ciasto jest wilgotne ale też i bardzo lekkie.Rabarbar nadaje kwaskowatego smaku.Oczywiście ciasto można zrobić z dowolnym owocami i bardzo zachęcam do wypróbowania.Bardzo łatwo się je robi. Składniki: 250 ml jogurtu naturalnego 160 ml oleju 4 szt jajka 1 łyżeczka esencji waniliowej 2,5 szk mąki pszennej 1 szk cukru 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 400 g rabarbaru 2 łyżki cukru Kruszo... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...fajne, chyba się skuszę na wypróbowanie po kolejnej dostawie rabarbaru z działki:)Blog o życiu & podróżachBlog o gotowaniu
Pysznościowy.Pozdrawiam i dziękuję za dodanie go do akcji rabarbar2013.
Ślicznie wygląda :) Chyba się skuszę na to ciasto w niedługim czasie, jak tylko znajdę chwilę czasu ;)
doskonałe połączenie smaków:) ale pyszności:) mniam mniam:)