Jogurtowiec z rabarbarem i kruszonką migdałową

Jogurtowiec z rabarbarem i kruszonką migdałową

Jogurtowiec z rabarbarem i kruszonką migdałową

Sezon rabarbarowy nadal trwa.Dzisiaj zagościł u mnie jogurtowiec z rabarbarem z pyszną migdałową kruszonką.Ciasto jest wilgotne ale też i bardzo lekkie.Rabarbar nadaje kwaskowatego smaku.Oczywiście  ciasto można zrobić z dowolnym owocami i bardzo zachęcam do wypróbowania.Bardzo łatwo się je robi. Składniki: 250 ml jogurtu naturalnego 160 ml oleju 4 szt jajka 1 łyżeczka esencji waniliowej 2,5 szk mąki pszennej 1 szk cukru 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 400 g rabarbaru 2 łyżki cukru Kruszo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 1 czerwca 2013 23:32:07

pyszne ciacho:)

Alina Waliczek, 2 czerwca 2013 00:05:41

Oj tak nawet można powiedzieć że bardzo pyszne.

ciasteczko, 2 czerwca 2013 00:40:13

rabarbar królem ;)

Alina Waliczek, 2 czerwca 2013 12:06:04

:)

Luka Li, 2 czerwca 2013 19:45:55

Jogurtowe z rabarbarem - to musi być pyszne!

Kasia Cukier, 2 czerwca 2013 20:18:49

Alinko, ślicznie wygląda to ciasto ;) aż ślinka leci :)

Alina Waliczek, 2 czerwca 2013 22:37:25

Oj pyszne,pyszne.

Alina Waliczek, 2 czerwca 2013 22:38:08

Dziękuję Kasiu,naprawdę pyszne ciasto.

Ola, 3 czerwca 2013 10:31:37

fajne, chyba się skuszę na wypróbowanie po kolejnej dostawie rabarbaru z działki:)Blog o życiu & podróżachBlog o gotowaniu

Olcik, 3 czerwca 2013 12:30:50

Pysznościowy.Pozdrawiam i dziękuję za dodanie go do akcji rabarbar2013.

candy (The taste of sweet), 4 czerwca 2013 01:52:35

Ślicznie wygląda :) Chyba się skuszę na to ciasto w niedługim czasie, jak tylko znajdę chwilę czasu ;)

martawkuchni.blog.pl, 4 czerwca 2013 11:59:35

doskonałe połączenie smaków:) ale pyszności:) mniam mniam:)

Alina Waliczek, 4 czerwca 2013 17:38:29

Ja proponuję zrobić jak najszybciej bo warto.

Alina Waliczek, 4 czerwca 2013 17:39:08

Smaki uzupełniają się idealnie słodko i lekko kwaśno.