W ogrodzie miałam dużo fasolki szparagowej więc musiałam ją przerobić. Zrobiłam łagodną sałatkę z fasolki z dodatkiem marchewki. Do zalewy użyłam ocet winny z białego wina 6% firmy Jamar. Fasolka jest łagodna w smaku natomiast goździki nadają ciekawego smaku i aromatu. Składniki: 0,5 kg fasolki szparagowej żółtej i zielonej 2 marchewki 2 cebule 0,5 łyżeczki soli Zalewa 0,5 l octu winnego z białego wina Jamar 250 g cukru 4 goździki 1 liść laurowy większy Przygotowanie:Fasolkę szparagową oczyścić i umyć. ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Super ten Twój Blog i ciekawe przepisy. Ja jestem tu od niedawna i dopiero sie rozkrecam :) Moze zajrzysz? Zapraszam i Pozdrawiam
Takiego połączenia nie próbowałam! Ależ wspaniale byłoby zimowym wieczorem wyciągnąć taki słoiczek i pochrupać fasolkę!
Dziękuję, bardzo mi miło że tu zaglądasz,mam nadzieję że zostaniesz na dłużej,pozdrawiam.
Masz rację ,zamiast słodyczy lepiej marchewkę lub fasolkę pochrupać.