Ciasto jamajka

Ciasto jamajka

Ciasto jamajka

Ciasto zrobione i zjedzone. Znikało w szybkim tempie ale nie ma się co dziwić bo jest pyszne. Nie jest zbyt słodkie a cytrynowa galaretka nadaje lekko kwaśnego smaku. Składniki: Biszkopt:* 8 jajek 8 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej T500 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem śmietankowy: 750 ml śmietanki 30% Mlekoma 500 g mascarpone Mlekoma 4 łyżki cukru pudru Poncz: 3 łyżki soku z cytryny 8 łyżek zimnej przegotowanej wody 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: 3 galaretki cytrynowe 1,2 l wrzątku 7-8 dużych... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Autor

alaaa72alaaa72

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biszkopt, galaretka, krem, banan, ciasto, mascarpone, czekolada, krem mascarpone, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, krem czekoladowy, szybkie ciasto, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z galaretka, ciasto cytrynowe, biszkopt z bananami i śmietaną, ciasto z bananem, ciasto z bananami, ciasta z masa, gorąca czekolada

Inne przepisy z Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.