Śledzie po wiejsku.

Śledzie po wiejsku.

  Jedne z moich ulubionych śledzi. Robię je często  bo smakują całej rodzinie.  Są to śledzie w marynacie ugotowanej z wody i octu. Dodatkowo dodajemy cebulę,  marchewkę i ogórka kiszonego.  Przechowywane w lodówce mogą stać nawet miesiąc.  Składniki: 8-9 filetów śledziowych  1 duża marchewka 2 cebule 1 duży ogórek kiszony 2 łyżki oleju Składniki na zalewę: 2 szklanki wody 2/3 szklanki octu 6 łyżeczek cukru  1 łyżeczka soli 2-3 liście laurowe 4-5 kulek ziela angielskiego...

Czytaj dalej na blogu Agusiowe smakołyki

Warto przeczytać

21 najlepszych przepisów na śledzie na Święta, Sylwestra i Karnawał

Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.