Marynowane opieńki

Marynowane opieńki

Marynowane opieńki

Składniki:1 szklanka octu 10%,4 szklanki wody,1 łyżka gorczycy,1 łyżka soli,4 łyżki cukru,pieprz,ziele angielskie,liście laurowe,2 kg opieńków.Przygotowanie:  Opieńki obieramy i dokładnie myjemy pod zimną wodą.Odcinamy ogonki, marynuje się tylko kapelusze. Następnie gotujemy w osolonej wodzie kapelusze opieńków około 5- 7 minut od momentu zagotowania wody. Następnie w drugim garnku przygotowujemy zalewę z wody i przypraw- gotujemy około 5 minut, kolejno dolewamy ocet i słodzimy. Kapelusze układamy w słoikach do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję