Jak zrobić efekt popękanych jajek?
Jak zrobić efekt popękanych jajek?
To już chyba ostatni wpis wielkanocny jaki dla Was przygotowałam, bo na święta wyjeżdżamy :) Chcę Wam pokazać w jaki fajny sposób można podać jajka z efektem popękania. Potrzebujemy tylko sok aroniowy, który zabarwi nam jajka. Kiedyś robiłam takie jajka, barwiąc "popękania" herbatą- możecie zobaczyć tutaj jak mi wyszły. Samo przygotowanie jest bardzo proste, tylko przy obieraniu trzeba być bardzo ostrożnym, bo zabarwienia jest na błonce jajka pod skorupką i gdy ją zerwiecie to jajko nie będzie miało tego efe... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni
Autor
Aga w kuchni
robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
przepisy na święta, tarta, jajka na święta
Inne przepisy z Aga w kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję