Gryczane placki na maślance
Gryczane placki na maślance
Składniki: 125 ml maślanki, 100 g mąki gryczanej, 1 łyżeczka cukru, 1 jajko, 1/2 łyżeczki sody, kilka kropli amaretto. Przygotowanie: W misce roztrzepujemy jajko z maślanką. Dodajemy sodę, cukier i stopniowo dosypujemy mąki. Na koniec dodajemy kilka kropli amaretto. Ciasto odstawiamy na 15-20 minut. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i wylewamy ciasto, tak by powstały małe placuszki. Smażymy z obu stron. Placki podałam na porcelanie Bogucice ;) czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni
Autor
Aga w kuchni
robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
placki, ciasto, placuszki
Inne przepisy z Aga w kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję