Cytrusowa babka

Cytrusowa babka

Cytrusowa babka

Składniki:1 margaryna,3/4 szklanki cukru,4 jajka,2 szklanki mąki,1/2 pomarańcza,1/2 cytryny,1 płaska łyżka proszku do pieczenia.Przygotowanie:   Ścieramy na tarce skórkę z cytryny i pomarańcza. Następnie wyciskamy z owoców sok, użyłam do tego wyciskarki z cytrusów.  Miękką margarynę Kasię ucieramy z cukrem. Dodajemy pojedynczo jajka. Następnie dodajemy połowę wymieszanej mąki z proszkiem do pieczenia,  sok z owoców i starte skórki cytrusów. I dodajemy drugą porcję mąki. Przelewamy do keksówki ( uży... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Warto przeczytać

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.