Ziemniaczane kluski, nadziane serem, o wyjątkowo śmiesznej nazwie. Danie regionalne z okolic Kolbuszowej czy też Borowa, na Podkarpaciu. Przepis znalazłam w starym numerze gazetki "Przyślij przepis". Nie jest to najlżejsze danie, ale lubimy takie kluchy:) Smaczne, sycące i pożywne. składniki: ok 500 g gotowanych ziemniaków 1,5 kg ziemniaków surowych jajko łyżka mąki ziemniaczanej sól nadzienie: ser twarogowy sól, pieprz do smaku ponadto: mąka pszenna do obtoczenia ok 100 g wędzonego boczku odrobina oliwy ce... czytaj dalej...
Jest to chińska dieta pomagająca utrzymać równowagę ciała i duszy.
Czytaj dalej...Trochę szalona, bardzo ekspresyjna optymistka, która zmuszona sytuacją twardo stąpa po ziemi. Mój dom to mój azyl gdzie mogę się schować i odpocząć od wszystkiego, co męczy. Uwielbiam gotować, dla równowagi sporo czasu spędzam na aktywności fizycznej. W wolnych chwilach z przyjemnością oddaję się wszelkiego rodzaju robótkom ręcznym. Najlepszym moim motywatorem, recenzentem i krytykiem, zarazem najlepszym pomocnikiem jest moja 7-letnia córeczka.