Z okazji dnia św.Patryka, a okazji wiosny, która już tuż, tuż - gotujemy i jemy na zielono :) Ja proponuję pyszne i sycące zielone danie z brukselką w roli głównej! Uwielbiam brukselkę w ogóle, ale nawet moja Córcia, która jej nie lubi zjadła i pochwaliła. Do przygotowania tego dania użyłam przywiezionego z gór oscypka, myślę, że można go zastąpić parmezanem albo twardym żółtym serem. składniki: 500 g brukselki 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 1 szkl mleka 2 łyżki jogurtu greckiego sól, pieprz cytrynowy, gał... czytaj dalej...
Jest to chińska dieta pomagająca utrzymać równowagę ciała i duszy.
Czytaj dalej...Trochę szalona, bardzo ekspresyjna optymistka, która zmuszona sytuacją twardo stąpa po ziemi. Mój dom to mój azyl gdzie mogę się schować i odpocząć od wszystkiego, co męczy. Uwielbiam gotować, dla równowagi sporo czasu spędzam na aktywności fizycznej. W wolnych chwilach z przyjemnością oddaję się wszelkiego rodzaju robótkom ręcznym. Najlepszym moim motywatorem, recenzentem i krytykiem, zarazem najlepszym pomocnikiem jest moja 7-letnia córeczka.