zupa barszcz biały - 164 przepisów (strona:10/11)

Barszcz czerwony 188

bez śmietany  Ile kuchni tyle jest pewnie i wersji na barszcz czerwony. Kolor niewątpliwie zachęca do jedzenia. Podpowiem co ja robię, aby taki kolor pozostał

Kuchcik gotuje
Grzybobranie i co dalej? Jak suszyć grzyby ? 201

zawsze jest na wigilijnym stole kapusta z grzybami ,  grzyby smażone w cieście oraz pierogi z kapustą i grzybami. Myślę, że w większości polskich domów jest podobnie. Żaden porządny barszcz czy bigos też nie obejdzie się bez suszonych grzybów.  Nie wyobrażam sobie używania w kuchni grzybów suszonych kupionych w sklepie z tej prostej przyczyny, że przemysłowo suszy się grzyby(...)bardzo mokre. Przyniesione grzyby od razu czyścimy dokładnie i sortujemy. Do suszenia przeznaczamy owocniki całkowicie zdrowe, bez lokatorów. Nie uznaję suszenia grzybów z robalami - jak chcę mieć tłuściejszą zupę to dodam do niej łyżeczkę masła a nie maleńkie trupki. Wiem, owady i ich larwy to wartościowe białko i większość wykruszy się podczas suszenia, ale ja wolę jednak suszyć całkiem zdrowe

Smaczna Pyza
Świąteczne przepisy od laureatów konkursu Zgotuj sobie sukces! 185

Kolejną edycję konkursu Zgotuj sobie sukces organizowanego przez firmę MAKRO Cash & Carry i Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierników mamy już za sobą, poznaliśmy zwycięzców

Plate of Joy
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 231

osób na sali. Po wydaniu obiadu, deseru i zakąsek, do obsługi wystarczą 3 osoby.  Jak wydajemy drugie dania. Najpierw w trakcie jedzenia zupy ustawiamy surówki. Następnie po zjedzeniu zupy, ziemniaki, sosy, frytki, gorące jarzyny i drugie dania. Pisałem tutaj o staropolskim zrazie zawijanym. Oprócz tego, że możemy te zrazy podać np. w razowym chlebie, powinniśmy, oprócz ziemniaków i frytek(...)razie tyle na temat obiadu. Przechodzimy do deseru, no może jeszcze trochę o alkoholu. Alkohol odgrywa ważną rolę w weselnym menu. Różne są upodobania gości. Oprócz czystej wódki i białego wina, powinno być również wino czerwone, likier, dobre brandy lub koniak i oczywiście szampan ,którym wznosimy toasty. Alkohol powinien pasować do podawanych potraw czy deserów. Od tego są inni

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania