warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:17/829)

Rydze na surówce z fenkułu 118

sól Fenkuł przekroić na pół i wyciąć głąb. Resztę pokroić na talarki. Radiccio pokroić na paski i dorzucić do fenkułu. Wymieszać. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Dorzucić do warzyw. Na patelni rozgrzać olej i dorzucić masło (ilość według uznania). Ułożyć rydze na patelni blaszkami do dołu. Zrumienić. Przewrócić rydze i smażyć do zrumienienia. Ja obsmażam je jeszcze raz po każdej

Weekendy w domu i ogrodzie
Warstwowa zapiekanka makaronowa 134

stole bardzo często, więc warto z Wami podzielić się przepisem. :) Składniki: Zapiekanka: 50g makaronu z pszenicy durum lub pełnoziarnistego  25g mięsa mielonego drobiowego lub wieprzowego  100g warzyw na patelnie (po włosku, po grecku) 1/4 bakłażana 1/2 małego batata 2 plastry sera żółtego light  przyprawa gyros sól suszona bazylia oliwa z oliwek Sos: 1/2 kubeczka jogurtu naturalnego ketchup(...)przygotowania: Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni podsmażamy mięso mielone na odrobinie oliwy z oliwek. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawę gyros. Na oddzielnej patelni dusimy mrożone warzywa z przyprawą gyros. Bakłażana i batata dokładnie myjemy. Batata obieramy i kroimy w plastry, a bakłażana w średnią kostkę. W miseczce bakłażana solimy i skrapiamy oliwą z oliwek

Truskawkowa Fiesta
Polska specjalność- klopsiki z kaszą | Wielki test !!! Aż 7 obiadów za 100zł. "Moje Smaki Życia" 149

pokroić na cienkie plasterki. Cebule i pomidora pokroić na ósemki. Warzywa podsmażyć głębokiej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Gdy mięso i kasza będą gotowe dodajemy je na patelnię do warzyw. Smażymy chwilkę mieszamy i przekładamy wszystko do brytfanny. Pieczemy około 30 minut. W połowie pieczenia dodajemy ser :) Podajemy z mixem sałat i sosem (jogurt, oliwa i natka pietruszki

ClauditteMissCooking
Pizza z salami i warzywami z ryżem 106

świeżych drożdży 2 łyżki oliwy z oliwek 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 0,5 szklanki letniej wody Wierzch: 2 łyżki keczupu Oregano 200 g warzywa na patelnię z ryżem i pieczarkami Hortex 300 g sera 8 plastrów salami 200 g pieczarek  Do miski wsypujemy mąkę, sól i cukier. Drożdże rozpuszczamy w wodzie, dodajemy do miski(...)przykryciem w ciepłe miejsce na 40 minut. Po tym czasie wałkujemy okrągły placek. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach.  Pieczarki kroimy w plasterki.  Mieszankę warzyw z ryżem na patelnię podsmażamy. Przygotowane ciasto smarujemy keczupem (5 cm od brzegu) i posypujemy oregano. Następnie wykładamy podsmażone warzywa z ryżem i salami.   Na pozostawiony brzeg wykładamy połowę sera, zawijamy

VioletoweKucharzenie
Kurczak duszony w pomidorach, z zielonymi oliwkami 92

pieprz do smaku pół łyżeczki czerwonej słodkiej papryki sól i pieprz do smaku Do podania: ugotowany makaron lub kasza- u mnie bulgur drobno posiekana natka pietruszki   Na dużej patelni lub rondlu rozgrzewamy oliwę spod pomidorów. Umyte podudzia z kurczaka osuszamy papierowym ręcznikiem, posypujemy odrobiną słodkiej czerwonej papryki i układamy skórą do dołu na rozgrzaną oliwę. Smażymy od strony skóry(...)podobnie drobną kostkę jak marchew i cebulę. Na patelnię po smażeniu mięsa dodajemy pokrojone warzywa i obsmażamy mieszając przez około 5 minut, aż delikatnie zmiękną.   Na patelnię z warzywami wkładamy z powrotem kurczaka, dolewamy czerwone wino i gotujemy do chwili gdy płyn odparuje w połowie. Następnie, dodajemy puszkę pomidorów, którą następnie opłukujemy odrobiną wody i także dolewamy. Wszystko mieszamy

Smaczna Strona
Łosoś z warzywami i pesto 152

też zwieść temu, że „przecież jedna cebula nie waży dużo” Łosoś z warzywami i pesto 2015-10-17 20:26:13 Prosty i bardzo efektowny grillowany na patelni łosoś z duszonymi kolorowymi warzywami. Dodatek bazyliowego pesto podkreśla śródziemnomorski klimat dania. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2x250g fileta z łososia (ze skórą) 1 mała marchewka (100g) kawałek cukinii (125g(...)solid #cfcfcf;} #gallery-156 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone warzywa Twardsze warzywa najpierw podsmażamy... ...potem je dusimy i dodajemy pozostałe Równolegle grillujemy na patelni łososia Łosoś z warzywami i pesto Post Łosoś z warzywami i pesto pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Warzywa w mleku kokosowym z basmati, co wege w Biedronce + ceny 155

Lekki, szybki i pyszny obiad. Można użyć różnych, sezonowych warzyw. Pokrój cebulę i czosnek i podsmaż na patelni na oleju(...)maśle klarowanym. Pozostałe warzywa pokrój na mniejsze kawałki (u mnie: cukinia, marchewka, czerwona papryka, zielony groszek), ugotuj na parze lub w wodzie, groszek odcedź z zalewy. Umieść wszystkie warzywa na patelni z cebulą i czosnkiem, dodaj kilka łyżek gęstego mleka kokosowego (lub prawie całą puszkę, w zależności od ilości warzyw), dopraw do smaku curry, solą, czarnym pieprzem, kuminem i mielonym

Qlinarnie i Qlinarnie
Pęczak z warzywami 123

mnie to danie zasługuje na złotą patelnię. :) Składniki dla 4 osób: 200 g kaszy pęczak 500 ml bulionu lub wody 1 paczka (450g) mrożonych warzyw Hortex "Warzywa na patelnię", u mnie miks z bazylią i tymiankiem 2 łyżki oleju do smażenia sól posiekana natka pietruszki 2-3 łyżki prażonych ziaren słonecznika 1 łyżka oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno Kaszę ugotować(...)dwóch szklankach bulionu, do wchłonięcia płynu (powinna być al dente) lub zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać olej dodać zamrożone warzywa. Pamiętajcie o wyjęciu z paczki saszetki z przyprawami. Warzywa oprószyć solą i podsmażać ok. 7-8 minut. Powinny zmięknąć, ale pozostać chrupiące. Pod koniec dodać przyprawy według smaku. Na patelnię dodać ugotowaną kaszę, całość wymieszać z olejem

Pełny talerz
Pęczak z warzywami 147

mnie to danie zasługuje na złotą patelnię. :) Składniki dla 4 osób: 200 g kaszy pęczak 500 ml bulionu lub wody 1 paczka (450g) mrożonych warzyw Hortex "Warzywa na patelnię", u mnie miks z bazylią i tymiankiem 2 łyżki oleju do smażenia sól posiekana natka pietruszki 2-3 łyżki prażonych ziaren słonecznika 1 łyżka oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno Kaszę ugotować(...)dwóch szklankach bulionu, do wchłonięcia płynu (powinna być al dente) lub zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać olej dodać zamrożone warzywa. Pamiętajcie o wyjęciu z paczki saszetki z przyprawami. Warzywa oprószyć solą i podsmażać ok. 7-8 minut. Powinny zmięknąć, ale pozostać chrupiące. Pod koniec dodać przyprawy według smaku. Na patelnię dodać ugotowaną kaszę, całość wymieszać z olejem

Pełny talerz
Prosta zapiekanka z ziemniakami 156

czasami dodajemy śmietanę, itp. Kombinacji jest na prawdę wiele. Przygotowanie: Mięso kroimy w małe kawałki, przyprawiamy i podsmażamy na patelni. Jeżeli mamy dużą patelnię to dodajemy do mięsa warzywa, jeżeli patelnia jest za mała, to odkładamy mięso do garnka i osobno smażymy warzywa. Trzeba pamiętać, żeby ich nie rozgotować, bo będą się jeszcze dość długo piekły. Jeżeli używamy mrożonek

KasiaiKrzysiu.pl
Zapiekanka warzywna z naturalnym ryżem grillowanym kurczakiem z sosem porzeczkowym. 124

cukinie. Podsmażamy kilka minut. Zdejmujemy z ognia. Mięso kroimy w małą kostkę, solimy, pieprzymy i doprawiamy sporą ilością papryki, wrzucamy na dwie minuty na wysoki ogień na patelnię grillową. Przekładamy do warzyw, mieszamy. Ryż gotujemy z łyżką oliwy w wywarze(...)warzyw. U mnie kapusta włoska, dwie pietruszki, 4 marchewki, kawałek selera. Ryż powinien być miękki. Rynienkę do zapiekania wykładamy połową ryżu, dobrze dociskając. Na ryżu układamy całą zawartość patelni z warzywami i kurczakiem, posypujemy parmezanem oraz podlewamy dwiema łyżkami śmietanki 30%. Wszystko uciskając przykrywamy drugą połową ryżu. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni, funkcja góra - dół, pod przykryciem

BaRepas
Zapiekany omlet bez mąki ze szpinakiem i pomidorami 140

pomidorki również Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć szalotkę, paprykę i pomidorki - doprawić Nagrzać piekarnik do 190 stopni C Jajka roztrzepać w miseczce, doprawić i przesypać do nich warzywa Na patelni, na której były podsmażane warzywa rozmrozić kostki szpinaku Naczynie żaroodporne wyłożyć szpinakiem Na szpinak wylać rozkłócone jajka z warzywami Piec ok. 20 minut aż jajka się zetną, wówczas bardzo

Szczęśliwa kuchnia
Zapiekany omlet bez mąki ze szpinakiem i pomidorami 143

pomidorki również Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć szalotkę, paprykę i pomidorki - doprawić Nagrzać piekarnik do 190 stopni C Jajka roztrzepać w miseczce, doprawić i przesypać do nich warzywa Na patelni, na której były podsmażane warzywa rozmrozić kostki szpinaku Naczynie żaroodporne wyłożyć szpinakiem Na szpinak wylać rozkłócone jajka z warzywami Piec ok. 20 minut aż jajka się zetną, wówczas bardzo

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Omlet z porem i pieczarkami 159

rusz ! Zjadacie ? Czy w biegu wychodzicie z domu, zapominając o śniadaniu? Śniadanie powinno być odpowiednio zbilansowane, nie jedzmy w biegu słodkiej bułki, popijając kawą. Ja dziś proponuję omlet z warzywami. Najlepiej zjeść go z kromką pełnoziarnistego, razowego pieczywa i popić szklanką soku 100% ( wycisnąć samemu lub korzystać z tych dobrych, sklepowych, np. Tymbark ). Składniki: 3-4 łyżki pokrojonego  pora(...)tłuszcz wsypać pora, chwilę podsmażyć, dodać pieczarki - smażyć aż por zmięknie. Na koniec warzywa posolić. Do miseczki wybić jajka. Widelcem lub trzepaczko delikatnie je rozkłócić. Jajka wlać do patelni - na warzywa. Zmniejszyć płomień na minimum, przykryć patelnię pokrywą i smażyć, aż omlet się zetnie. Usmażony omlet wyłożyć na talerz. Podawać z pieczywem i szklankę soku 100% Tymbark grejpfrut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Łosoś z warzywami 105

Łosoś z warzywami. To pomysł na lekki i zdrowy obiad! Zdradzę Wam mój sposób na to, aby łosoś z warzywami był aromatyczny i soczysty. Ja podsmażyłam go na patelni z małą ilością oleju, ale można go też upiec w piekarniku. Do łososia idealnie pasują też kolorowe warzywa: brokuł, kalafior i marchewka. Jako dodatek do łososia i warzyw można ugotować ziemniaki(...)posiekane szalotki i przez chwilę szklimy. Następnie dodajemy marchewkę, kalafiory i brokuły, oraz zioła: tymianek, rozmaryn, i doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy, mieszając przez około 5 minut. Na warzywach na patelni układamy filety z łososia. Całość zalewamy winem i odrobiną słodkiej śmietanki – płynu powinno być tyle, aby warzywa były przykryte ( w razie czego można dolać trochę wody). Dusimy całość

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania