warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:11/829)

MAKARON Z FASOLI MUNG Z WARZYWAMI W STYLU ORIENTALNYM 105

sezamu. W wysokim naczyniu mieszamy ze sobą wodę z sosem sojowym oraz sokiem z limonki i miodem. Do sosu dodajemy też paprykę słodką mieloną. Po dokładanym wymieszaniu zalewamy warzywa na patelni. Mieszamy i trzymamy na ogniu kilka minut. Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Mój makaron najpierw trzeba było wymoczyć w wodzie przed gotowaniem przez 5 min., a następnie gotować(...)wrzącej wodzie przez 1 min. Gotowy makaron dodajemy do warzyw na patelni i mieszamy całe danie. Podsmażamy przez ok. 2 min., a na końcu posypujemy resztką sezamu

Kuchnia MagdaLeny
PIERSI Z KURCZAKA Z WARZYWAMI PO BOLOŃSKU 151

żytnim stanowi idealne połączenie. Talerze z serii  MARTHA PLATIN- PORCELANA BOGUCICE  tylko dodatkowo zachęcają do konsumpcji. Składniki: 400 g piersi z kurczaka  30 dag mieszanki warzyw na patelnię po włosku 1 słoiczek sosu bolońskiego Jamar olej do smażenia sól,pieprz do smaku 3 garście makaronu żytniego ( lub ewentualnie innego ulubionego)  Wykonanie: Piersi z kurczaka oprószamy solą(...)mieszanką przypraw. Warzywa dusimy ok 10 minut. W tym czasie w garnuszku zagotowujemy osoloną wodę, na którą wrzucamy makaron, gotujemy al dente. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Na patelnię na której nasze warzywa są już dobre dokładamy kurczaka, makaron, zalewamy sosem bolońskim. Przesmażamy razem ok 10 minut. Możemy też nie dodawać na patelnię makaronu i danie podać na makaronie, zamiast wmieszać

Z Majeczką w kuchni
Chińskie warzywa z kurczakiem i smażonym ryżem 194

Ostatnimi czasy w jednym z marketów natrafiłam na okazyjnie tanią mieszankę mrożonych warzyw na patelnię. Chińską mieszankę. Jej skład prezentował się z jednej strony intrygująco, z drugiej zaś... sami zresztą zobaczcie: - pędy bambusa - kiełki fasoli - grzybki mun - papryka - marchew - por - cebula Lubię wyzwania, ale nie lubię warzyw, jednakże po krótkim zastanowieniu postanowiłam zobaczyć, ile ta cała chińska kuchnia jest warta(...)warzywek oczywiście mięsożernie dodamy kurczaka, a dla urozmaicenia do całości przyrządzimy smażony ryż z curry. Składniki: - 1 opakowanie chińskich warzyw na patelnię - 2 piersi z kurczaka - 2 szklanki ryżu sypkiego - olej / oliwa  - curry - jarzynka czy tam inna vegeta - przyprawa do gyrosa - czerwona słodka papryka - zioła prowansalskie - pieprz - sól - pomidory (opcjonalnie) Całą zabawę zaczynamy najlepiej dzień wcześniej, a jeśli

Kulinarne zapędy Kokosa
Kurczak z ryżem i warzywami 419

Bardzo często w mojej zamrażalce można znaleźć jakieś mrożone warzywa i tym razem znalazłam mieszankę warzyw na patelnię z przyprawą toskańską. Do tego pierś z kurczaka, ryż i obiad gotowy. Tego typu danie robi się bardzo szybko a dodatkowo jest bardzo smaczne. A co dla mnie również ważne moje maluchy (anty warzywne) z chęcią zjadły taki obiadek :) Składniki(...)pierś z kurczaka      opakowanie warzyw na patelnie z przyprawą toskańską      puszka pomidorów krojonych      sól      pieprz      1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej      2 łyżki sosu sojowego      2  torebki ryżu Przygotowanie:    Pierś

Amatorka kuchenna
Nadziewane roladki schabowe 170

stole w najbliższym czasie? Składniki: 4 plastry schabu 4 łyżki pasty z suszonych pomidorów 10 pieczarek ¼ papryki czerwonej 4 paluchy sera wędzonego 4 łyżki mąki 1 opakowanie mrożonych warzyw na patelnię sól, pieprz nić spożywcza Sposób przygotowania: 1. Schab oprószamy sola i pieprzem, rozbijamy na cieniutkie kotlety. Smarujemy każdy pastą z suszonych pomidorów. Pieczarki kroimy w talarki, lekko solimy(...)patelni.  2. Obsmażone podlewamy wodą i dusimy bez przykrycia ok 40 minut, obracając je co jakiś czas. Jeśli potrzeba dolewamy odrobinę wody. Do roladek wsypujemy opakowanie mrożonych warzyw na patelnię i dusimy ok 15 minut, do momentu aż woda całkowicie odparuje. Jeśli chcemy możemy delikatnie posolić.  Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie
Menu na tydzień – kurczak i jarmuż 151

można go trzymać w lodówce w nieskończoność. Żal też wyrzucać popsute warzywo. Dlatego w menu w tym tygodniu opracowaliśmy w taki sposób, żeby wykorzystać cały jarmuż. Zużywanie wszystkich warzyw, owoców i innych produktów to jedno z podstawowych przykazań naszej kuchni. Nie lubimy wyrzucać popsutego jedzenia, bo to i nieekonomiczne i nieetyczne i nieekologiczne. Innym ważnym elementem naszego sposobu gotowania jest(...)jest proste w przygotowaniu i bazuje na niedrogim, ale zdrowym pęczaku, który doskonale łączy się z różnymi składnikami w dowolnych konfiguracjach, zwłaszcza z pieczonymi, grillowanymi lub podpiekanymi na patelni warzywami. Jednym z naszych ulubionych zestawów jest pęczak wymieszany z pieczoną, kolorową papryką, podprażonym jarmużem i chorizo . Słodycz papryk łączy się tu z nieco goryczkowym jarmużem, któremu pikanterii dodają smażone chorizo

Niedzielny kucharz
Kotlety Schabowe Inaczej wersja z warzywami z ryżem basmati ze szczypiorkiem 301

page`u bloga na portalu Facebook, a tu podaję do niego link, zapraszam: BlondynkaGotuje  .    Składniki na 3 osoby: 3 plastry schabu 1 opakowanie orientalnej mieszanki warzyw na patelnie Iglotex (450 g) 1 średnia cebula olej z awokado Greencado papryka słodka mielona Skworcu sól świeżo zmielony pieprz mąka do obtoczenia kmin rzymski papryka wędzona słodka Skworcu pomidory mielone(...)rozgrzanym oleju z awokado. Smażyłam po jednym i usmażonego kotleta przekładałam od razu do woka z cebulą ustawionego na małym płomieniu. Na moje usmażone kotlety wyłożyłam chińską mieszankę warzyw na patelnię, przykryłam woka pokrywką i dusiłam kilkanaście minut.Podlałam odrobiną wody.   W między czasie namoczyłam ryż, który podsmażyłam na łyżce oleju z awokado do czasu aż ziarenka stały się

Blondynka Gotuje
Wołowina z ryżem i warzywami po chińsku 490

sojowy słodki sos chili   PRZYGOTOWANIE Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mięso rozdrabniamy na patelni i smażymy na oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy  z patelni. Warzywa na odrobinie oleju smażymy do miękkości (około 15 min.). Dodajemy mięso, 3 łyżki sosu sojowego i chwilę jeszcze razem mieszamy. Dodajemy ugotowany ryż wymieszany z 4-5 łyżeczkami curry. Podajemy

Moje Kuchenne Rewelacje
Test sosów do warzyw na ciepło 252

kubka wody i 2 łyżki masła. marchewka z groszkiem Następnie zrobiłam drugi podobny sos: do mieszanki warzyw o smaku ziołowo-maślanym. Do mieszanki mrożonych warzyw (u mnie mieszanka warzyw na patelnie) trzeba było dodać zawartość torebki, 3 łyżki wody i 2 łyżki masła. Tutaj już pamiętałam o dokładnym trzymaniu się ilości i sos wyszedł taki jak trzeba.  Jeśli chodzi(...)smak to mocno wyczuwalna jest zwłaszcza nuta ziołowa. Połączenie jest całkiem ciekawe i myślę, że będzie się sprawdzać. mieszanka warzyw na patelnię z sosem Jednak najbardziej byłam ciekawa sosów do szpinaku i do brokułów z kalafiorem.  Każdy wie, jak smakuje sam szpinak, sporo osób go nie lubi, chociaż nie wie, że przeszkodą w jego polubieniu jest jedynie kwestia doprawienia

Pasja Smaku
Zapiekana dynia z warzywami 130

pestki są bogate w cynk i nienasycone kwasy tłuszczowe. Poniżej przepis na zapiekaną dynię z warzywami, czyli posiłek idealny na chłodne jesienne dni. Składniki : - dynia - mieszanka warzyw na patelnię - pieprz ziołowy - sól - oregano - olej/oliwa Przygotowanie : 1. Dynię pokroić na kawałki, obrać ze skórki i umyć. 2. Kawałki dyni podgotować około 15 minut - tak żeby nie zaczęły się rozpadać. 3. Wymieszać(...)odrobinę oleju/oliwy z pieprzem ziołowym i obtoczyć kawałki dyni. 3. Warzywa na patelnię posolić i doprawić oregano. 4. Wszystko wymieszać, włożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 40 minut  w temperaturze

Kuchenne innowacje
Lasagne z groszkowych naleśników, z warzywami w sosie porowym pod serową kołderką 110

trzymać we wrzątku około 30-45 minut, po czym odcedzić. 2. Paprykę posiekać w kostkę, pomidorki przekroić na pół a cukinię pokroić wzdłuż - w paski.  3. Grillować warzywa na patelni grillowej na odrobinie oleju sezamowego, bądź podsmażyć na zwykłej patelni. Gdy warzywa zmiękną, ostudzić. 4. Ser zetrzeć na dużych oczkach 5. Przygotować sos: Sos porowy: 1. Mleko zagotować

KreatywnePiny
Desperacki obiad z warzywami końca lata 122

dorzucamy kiełbasę, ziemniaki i cukinię- jeszcze chwilę podsmażamy, aż cukinia trochę zmięknie. Jajka wbijamy do miski i rozbełtujemy na jednolita masę, dodajemy przyprawy. Masą jajeczną zalewamy równo rozłożone na patelni warzywa i na małym ogniu podsmażamy, aż górna warstwa się zetnie (zbyt ostry ogień przypali tortillę od spodu). Podajemy na ciepło. Z radością montowałam tą potrawę, bo poza ziemniakami, wszystkie

les mirabelles
Curry warzywne z kurczakiem na parze i cytrynowym ryżem 197

Konkurs z marką Hortex zainspirował mnie do wielu dań, w tym też do szybkiego i prostego curry na bazie gotowej mieszanki warzyw na patelnię, soku pomidorowego, mleka kokosowego i zielonej pastu curry. Danie curry lubi się z cytryną i limonką, stąd też pomysł na cytrynowy ryż, który komponuje się świetnie z tego typu daniami. Aby przełamać nudne i utarte schematy(...)przeszła smakami. Dzięki temu mięso jest soczyste, nie rozgotowane i bardzo delikatne. Danie wprost idealne, polecam wypróbować.  Składniki (na 2-3 duże porcje): 1 opakowanie mieszanki warzyw na patelnię marki  Hortex 1 szklanka soku pomidorowego pikantnego marki  Hortex 1/3 szklanki mleka kokosowego  1 cebula  1 ząbek czosnku  2 łyżki oleju z sezamu

Mango Papaja
Wtorek: Pęczotto z pieczoną papryką, prażonym jarmużem i chorizo 120

jest proste w przygotowaniu i bazuje na niedrogim, ale zdrowym pęczaku, który doskonale łączy się z różnymi składnikami w dowolnych konfiguracjach, zwłaszcza z pieczonymi, grillowanymi lub podpiekanymi na patelni warzywami. Jednym z naszych ulubionych zestawów jest pęczak wymieszany z pieczoną, kolorową papryką, podprażonym jarmużem i chorizo. Słodycz papryk łączy się tu z nieco goryczkowym jarmużem, któremu pikanterii dodają smażone chorizo(...)pęczak. To kolejne z dań idealne do pracy, łatwe do przygotowania dzień wcześniej. Skład możecie zmieniać w dowolny sposób, dodając np. upieczony, albo zblanszowany brokuł lub upieczone/uprażone na patelni pomidorki koktajlowe Składniki: 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki Cztery garście świeżego jarmużu Pół szklanki suchego pęczaku 10 cm kiełbasy chorizo pikantnej Pomidorki koktajlowe 250 g 1 mała cukinia

Niedzielny kucharz