koleżanki, która przekonała mnie do tuńczyka na ciepło, jednak trochę go zmodyfikowałam i też wyszło pysznie :) Składniki: 100 g kaszy gryczanej ugotowanej ( 1 torebka) 1 puszka odsączona tuńczyka w sosie własnym 2 duże łyżki otrębów owsianych 2 jajka 1 czerwona cebula sól i pieprz do smaku wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: W misce połącz kaszę, odsączonego tuńczyka w kawałkach
Niezły Młynekcoś dzięki czemu obiad pojawi się na stole. Dzisiejsza propozycja to mega szybki makaron z tuńczykiem. Szybki, prosty i smaczny obiad. MAKARON Z TUŃCZYKIEM Składniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 słoiczek przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju pieprz i sól do smaku 25 dkg ulubionego makaronu Przygotowanie Na rozgrzana patelnię wlewamy olej do którego przeciskamy(...)czosnek. Mieszamy do momentu aż czosnek się zrumieni i dodajemy odsączonego tuńczyka. Całość mieszamy. Kiedy tuńczyk jest już ciepły i odparuje nadmiar płyny dodaję przecier pomidorowy. Całość mieszam, dodaję pieprz i sól do smaku. Pozostawiam na wolnym ogniu przez około 10 minut. Gotowy sos przekładam do garnka z ugotowanym i odcedzonym makaronem i dokładnie całość mieszam. Podaję
Magiczna kuchnia Dariipojemniczku na śniadanie do pracy. Mimo zawartości tuńczyka nie jest zbyt kosztowna, ponieważ zawiera również ryż i dodatki, które sprawiają, że jest jej dużo. SKŁADNIKI 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 1 torebka ryżu (100 g) 1 czerwona papryka 1 cebula 1 mały słoik ogórków konserwowych przyprawy: sól, pieprz, mieszanka ziołowa* 3-4 łyżki majonezu(...)pojemniczku). Zawsze można kupić gotową mieszankę ziołową w sklepie, albo samemu dobrać własną wedle upodobań. WYKONANIE Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie (według instrukcji na opakowaniu) i zostawić do ostudzenia. Ogórki, cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę. Wsypać wszystko do dużej miski, dodać tuńczyka wraz z sosem, odsączoną kukurydzę, ostudzony ryż, majonez i musztardę. Przyprawić i dobrze wymieszać. Przełożyć
Passions hobbies lifesycąca i pełna dobrych witamin. Smacznego i oby do wiosny! Składniki: 2 dojrzałe awokado 1 łyżka soku z cytryny 1 pęczek szczypiorku 1 papryczka chili 160 g tuńczyka w sosie własnym sól do smaku 2 średnie ząbki czosnku Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i łyżką wydrążyć miąższ. Przełożyć do miseczki. Dodać sok z cytryny i odsączonego tuńczyka. Wymieszać
Codzienna kuchnia niecodziennatuńczykiem, są smaczne, często podaję je na śniadanie Wielkanocne. Możemy je również podać na kolację lub na inne uroczystości. Składniki: 8 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki majonezu Sól, pieprz Pół pęczka szczypiorku Sposób przygotowania: Ostudzone jajka obieramy, kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy, przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, szczypiorek drobno siekamy, tuńczyka odsączamy
Bajeczna KuchniaSKŁADNIKI: 1 Puszka Tuńczyka w Sosie Własnym 20 dag dowolnego makaronu 1 słoiczek pesto pomidorowego ok 10 zielonych oliwek 10 dag sera żółtego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Makaron gotuję tak jak na instrukcji na opakowaniu Tuńczyka odcedzam z wody dodaję do miski Do tuńczyka dodaję pesto Oliwki kroję w talarki Ser żółty trę na tarcę o grubych
Gotowanie Patkizjeść coś na szybko np. na kolację. Proste, dostępne składniki i zaledwie 20 minut na przygotowanie. Polecam :) Składniki (dla 3-4 osób): opakowanie makaronu świderki 2 puszki tuńczyka w sosie własnym sok z 1 cytryny suszony koperek pieprz, sól majonez Wykonanie:Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Przepłukać zimną wodą, odcedzić i przełożyć do miski. Dodać tuńczyka
Pasja Smakutylko:) Czas trwania: 20 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 400 g makaronu 5-6 pomidorów lub pomidory kawałki w puszce 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżka przecieru pomidorowego sól pieprz zioła (oregano, zioła prowansalskie, bazylie ) 50 g sera żółtego Przygotowanie: Pomidory obrać ze skóry, pokroić w kostkę i wrzucić(...)papkę, dodać tuńczyka odsączonego z zalewy. W dużym garnku ugotować makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Pomidory z tuńczykiem gotować około 10 minut od czasu do czasu mieszając, żeby woda z pomidorów odparowała. Pod koniec gotowania dodać ulubione zioła. Odcedzony makaron wyłożyć na talerz, polać sosem i posypać
KuchniaWeDwoje.plPATISONY NADZIEWANE SOSEM SYCYLIJSKIM Z KAPARAMI (2 porcje) 2 średniej wielkości patisony 3-4 łyżki oliwy 1 średnia cebula 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego (90g) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (170g) 1 dojrzały pomidor 4-5 łyżek kaparów sól i pieprz do smaku Patisony myjemy, obcinamy górę i wydrążamy pestki. Spód lekko docinamy, w ten sposób, żeby warzywo(...)równo i stabilnie stało. Kroimy cebulę w kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę- czekamy aż się zeszkli. Dodajemy koncentrat i tuńczyka i dobrze mieszamy cały czas trzymając sos na ogniu. Pomidora kroimy w kostkę razem z pestkami i dorzucamy do sosu. Na sam koniec do garnka wędrują kapary. Solimy i pieprzymy po ich dodaniu, bo kapary mogą być
les mirabellesmnie uśmiechała. I tak właśnie powstała moja sałatka. Sałatka z tuńczykiem i jajkiem – składniki roszponka – chociaż pewno rukola też byłaby ok 1 jajo puszka tuńczyka w sosie własnym czerwona cebula pomidorki koktajlowe łyżka oliwy arachidowej – uwielbiam. Możecie dać oczywiście zwykłą albo zrobić dressing ale w z tą oliwą sałatka nabiera zupełnie innego smaku. Sałatka z tuńczykiem
Matylda Gotujechyba najszybsza i najłatwiejsza sałatka świata.... a jej smak jest doskonały. Można ją także z powiedzeniem jeść jako pastę tuńczykową do pieczywa. Pychota! Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym puszka kukurydzy lub 1 kolba około 20 ciemnych oliwek 2 małe czerwone cebule 3 łyżki majonezu sól, czarny pieprz opcjonalnie: 50g startego żółtego sera szczypiorek Sposób wykonania: Tuńczyka
Pyry na Gazczego się nie robi dla szybkości. Pomidory w puszcze można zastąpić świeżymi z dodatkiem passaty (przecieru) pomidorowego. Porcja na 2 osoby. 150 gram makaronu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2/3 szklanki kukurydzy 1 puszka pomidorów 1/4 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki soli Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu. W międzyczasie rozgrzać w rondlu trochę oleju i podsmażyć tuńczyka. Dodać
Czerwony GupikTimes New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Lekka sałatka z tuńczykiem Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 torebka ugotowanego brązowego ryżu ½ puszki kukurydzy 3 jajka 2 ogórki kiszone pół czerwonej papryki 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Sposób wykonania: W dużej misce łączymy tuńczyka
Smaki Nataliisobie znacznie szybciej. Jest smacznie, zdrowo i kolorowo. Polecam GALARETA z TUŃCZYKIEM i JAJKAMI Składniki: 2 szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki żelatyny 4 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 brokuła sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, a potem obieramy i kroimy na połówki. Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy aż zmiękną
Bon appetit mon amietuńczyka wrzucamy kukurydzę (odlewamy z niej zalewę) oraz ogórki. Jajka po przestudzeniu ścieramy na grubym oczku. Dodajemy majonez, doprawiamy solą pieprzem i dokładnie mieszamy całość. Smacznego. Odlewamy sos własny z tuńczyka i rozdrabniamy go. Ogórki ścieramy na grubym oczku, następnie odciskamy. Do tuńczyka, dodajemy kukurydzę oraz ogórki. Ostudzone jajka ścieramy na gubmy oczku. Do wszystkich składników dodajemy majonez, doprawiamy
Sprawdzone przepisy kulinarne