tuńczyk solony - 500 przepisów (strona:24/34)

Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i groszkiem 241

lekko osolonej wodzie. Wystudzić. Pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć z oleju. Dodać do ziemniaków. Groszek odsączyć z zalewy. Dodać do sałatki. Cebulę obrać, drobno posiekać. Dodać do sałatki. Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać. Dodać do sałatki (odrobinę można pozostawić do oprószenia po wierzchu). Wymieszać. Do sałatki dodać majonez. Wymieszać. Sałatkę przyprawić solą i pieprzem do smaku.  SMACZNEGO! Uwagi do przepisu

Gospodyni Miejska
Szaszłyki z królika i szparagów 154

przygotowane szaszłyki polać oliwą i oprószyć solą. Smażyć z obu stron na niewielkim ogniu tak, by mięso i szparagi zmiękły, ale się nie spaliły. Podawać gorące jako samodzielne danie lub z dodatkiem sałatki. Przepis bierze udział w konkursie sklepu ALMA  www.alma24.pl ----- Podobne: Papryki faszerowane mięsem i śliwkami Piknikowa przekąska z tuńczykiem Grillowane cukinie i brokuły

Weekendy w domu i ogrodzie
Penne z tuńczykiem i gruszką 204

Przygotowanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Tuńczyka odcedzić z oleju i wmieszać w niego pół łyżeczki octu (do smaku).  Fasolkę ugotować w osolonej wodzie (wrzucić na wrzątek i gotować ok 5 min na większym ogniu). Gruszkę umyć osuszyć pokroić w mniejszą kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić do smaku solą i pieprzem.. Smacznego

Gaździnka warzy
Sałatka tort z tuńczykiem 201

zetrzeć) 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka tuńczyka (użyłam w oleju) 2 jajka (ugotować, zetrzeć) 1/2 dużej cebuli (posiekać, użyłam białej i czerwonej) żółty ser (ilość wg uznania, zetrzeć) Dodatkowo: majonez sól, pieprz Wszystkie składniki układać warstwami w kolejności, którą zaprezentowałam powyżej.  Dowolne warstwy (można każdą) posmarować (cienko) majonezem i delikatnie oprószyć solą oraz pieprzem. Sałatka na końcu powinna być

Di gotuje
Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą 257

łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy koperek Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy i przełożyć do miski. Pora pokroić na cieniutkie plasterki i dodać do miski. Ja przekładam pora najpierw na sitko i przelewam gorąca wodą. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę i dodać do reszty składników. Dodać majonez, musztardę i wymieszać. Doprawić solą i sporą ilością pieprzu. Z wierzchu posypać posiekanym

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Wytrawne Babeczki vol au vent 155

łososia wędzonego w plastrach – 100 g serka mascarpone – 2 łyżki musztardy francuskiej – 2 łyżki natki pietruszki Składniki nadzienie z tuńczykiem: – 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – 1 łyżka majonezu – 0.5 puszki kukurydzy – 0.5 awokado – sól, pieprz – kilka pomidorków koktajlowych Składniki nadzienie z pastą jajeczną i rzodkiewką: – 2 jajka ugotowane(...)pieczenia.). Po upieczeniu babeczki wyglądają tak: Babeczki zostawiamy do ostygnięcia. Przygotowujemy nadzienia. Dla nadzienia kurkowego: zostawiamy 8 małych kurek w całości. Resztę drobno szatkujemy, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy kremówkę w takiej ilości, aby zrobił nam się gęsty sos. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i odrobiną cukru, zostawiamy do ostygnięcia. Dla nadzienia z łososiem: łososia drobno

Pociąg Do Kuchni
Fish pie, czyli zapiekanka rybna po angielsku z moimi wariacjami. 174

wędzonego na zimno łososia -kawałek świeżego tuńczyka -płat świeżego śledzia, ja kupiłem filet ze skórą, więc go obieram -ok 400 ml mleka -puszka groszku konserwowego -puszka kukurydzy konserwowej -kg ziemniaków ugotowanych -łyżeczka masła -por, część biała, posiekany -szalotka posiekana -łyżeczka masła -łyżeczka śmietany 12% -liść laurowy -4 ziarna ziela angielskiego -duża szczypta soli, tymianku, suszonej natki pietruszki, rozmarynu i ząbek

BaRepas
Empanadillas z jagnięciną i warzywami 187

rosołu, upieczoną pierś kurczaka lub tuńczyka z puszki. Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego1 posiekana cebula4 posiekane pieczarki1/2 posiekanej czerwonej papryki2 łyżki oliwy100g upieczonej wcześniej jagnięciny lub innego mięsa (wołowina, drób)żółtko Przygotowanie:Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę, paprykę i pieczarki. Następnie do warzyw dodać pokrojone w kostkę mięso. Przyprawić solą i pieprzem.Z ciasta francuskiego wyciąć krążki

Smakowity Blog Kulinarny
Pasta z jajek i tuńczyka 166

chlebem pycha!składniki4 jajkapuszka tuńczyka może być rozdrobnionyłyżka kaparów1/2 łyżeczki płatków chiliduża łyżka majonezu1 szalotka lub 1/2 średniej cebuli1 niewielki kiszony ogóreksól, pieprzprzygotowanieJajka ugotować na twardo, oddzielić białko od żółtek i osobno posiekać w blenderze. Przełożyć do miseczki. Posiekać drobno cebulę, kapary, ogórek, dodać do jajek. Dodać pozostałe składniki, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Smacznego

Stare Gary
Grillowany Tuńczyk z warzywami balsamico 94

samo więc postanowiłam połączyć oba i bazując na przepisie Magdy Gessler z książki "Kolory smaków" po drobnych modyfikacjach powstał poniższy przepis Składniki 1 duża lub 2 mniejsze polędwice z tuńczyka (tak żeby miały min 1,5 do max 2 cm grubości) olej pieprz 1-2 duże bataty zrobione wg tego przepisu Składniki warzywa balsamico garść marchewki baby carrots(...)pieczarek i podsmażamy). Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki,n smażymy 5-7 min w zależności od wielkości pieczarek, dorzucamy pozostałe warzywa czyli uparowaną marchewkę i fasolkę, doprawiamy solą, smażymy całość do zrumienienia się lekko marchewki, dorzuciłam czosnek chwilę jeszcze przesmażamy i dodajemy cukier, ocet, i łyżkę wody. Proporcję możemy zmodyfikować w zależności od ilości pieczarek i pozostałych warzyw

Piekielna Kuchnia Pati
Sałatka z ziemniaków 168

cukrem, doprawić do smaku solą i pieprzem. W misce delikatnie wymieszać ziemniaki z jajkiem, ogórkiem i cebulą. Dodać przygotowany sos i dokładnie wymieszać. Posypać świeżym posiekanym koperkiem. Sałatka z ziemniaków świetnie pasuje do dań z grilla. Podobne przepisy Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chil... Sałatka z krewetek Sałatka z tuńczyka Sałatka owocowo-warzywna z arbuzem i serami

Pociąg Do Kuchni
wyznanie miłosne 100

przepisy z ryżem: i z tuńczykiem i z karkówką i boczkiem . papryka faszerowana kaszą jęczmienną z mięsem biała papryka (ok. 8 szt.), 30 dkg mięsa mielonego, 30 dkg ugotowanej drobnej kaszy jęczmiennej, duży pęczek lubczyku, mała cebula, sól, pieprz z papryk odciąć góry. lubczyk i cebulę drobno posiekać, dodać do mięsa i kaszy, przyprawić solą i pieprzem i bardzo dobrze

Eksperyment sobotni
Ogród po powrocie 107

dusimy kilka minut. Odcedzamy tuńczyka z oleju i dorzucamy do sosu, mieszamy aż kawałki się rozdrobnią. Na koniec dodajemy całe pomidory- nasze nie były mocno dojrzałe, więc nie rozpadały się mocno i miały fajny kwaskowaty smak. Sos podgrzewamy aż pomidory nie zmiękną. Od czasu do czasu mieszamy, żeby nie przypalił się od spodu. Przyprawiamy solą, pieprzem, oregano i, jeśli

les mirabelles
Sałatka z kaszy jaglanej z tuńczykiem i wiosennym dressingiem. Idealna na wynos. 176

Skworcu puszka dobrego tuńczyka w kawałkach czerwona fasolka z puszki groszek konserwowy gotowana marchewka pokrojona w kosteczkę kukurydza konserwowa czerwona cebula pieprz i sól do smaku świeża bazylia olej rzepakowy Rapso   sos sałatkowy winegret  Develey Ugotowana kaszę jaglaną wymieszaj z warzywami. Dodaj cebuli i polej olejem rzepakowym Rapso. Wymieszaj. Następnie dodaj sosu winegret. Dosmacz solą i pieprzem. Wymieszaj

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron soba z tuńczykiem i kurczakiem w sosie sojowo-anyżowym! 159

Mięso z kurczaka i tuńczyka kroimy w sporą kostkę, nacieramy posiekanym chili i imbirem. Odstawiamy do lodówki na 30 minut do godziny. Czosnek siekamy bardzo drobno, na oleju w woku smażymy mięso, czosnek, około 2 minuty z każdej strony po tym czasie zalewamy sosem sojowym , tak aby utworzyło sos. Sos doprawimy octem ryżowym, anyżem i solą. Smażymy w woku ciągle

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania