tarta malinowa - 513 przepisów (strona:6/35)

Deser mix z niewykorzystanych kremów 162

kremu wychodzi nadmiar . Ale wracając do deseru. W lodówce zalegał mi już kilka dni krem malinowy, który szykowałam do malinowych pralin (przepis tutaj ), a później robiłam przepyszną tartę a’la tiramisu (przepis tutaj ). Krem do tarty również wyszedł mi w nadmiarze, a do tego jest to krem wykonanych na surowych jajkach, więc nie mógł zalegać w lodówce(...)znowu odbiegłam od tematu Miałam dwa kremy, z czego jeden musiałam zużyć od ręki. Postawiłam na deser a’la tiramisu z dwoma kremami: krem jajeczny plus krem malinowy, przełożone biszkoptami nasączanymi w kawie PYCHA Z moich resztek wyszły mi dwa desery. Zużyłam do nich około: 12 sztuk podłużnych biszkoptów, nasączonych w kawie bez cukru. Deser ułożyłam warstwami: biszkopty, krem

Relaxtime
Piknik Smakosza vol.4 - relacja 130

grzybami, rozmarynem i gorgonzolą * calzone z cukinią i gorgonzolą * sandwiche - z kurczakiem, z jajkiem, z falafelkami * deser z mascarpone, owocami i ciasteczkami * lemoniady: malinowa i cytrynowa Na stanowiskach dziewczyn znaleźć można było: burgery, wytrawne tarty i tartaletki, słodkie tarty, muffiny i ciasta oraz napoje. Jak to się zwykło mawiać: dla każdego, coś dobrego ! Odwiedzający nas smakosze

kolorowotorcikowo
Kolorowe ciasto z galaretką 118

śmietany 18% 80 g margaryny + mała cząstka do smarowania formy 1 łyżeczka proszku do pieczenia bułka tarta do posypania formy Kolorowa masa: 340 g mleka skondensowanego 2 galaretki agrestowe 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka malinowa Sposób wykonania: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy jajka i śmietanę. Miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Przesiewamy(...)ciasta  i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Tortownicę o średnicy 24 cm smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Wylewamy do niej ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30 minut. Galaretki (cytrynową, pomarańczową i malinową) przyrządzamy z połowy zalecanej ilości wody, każdy smak w osobnym naczyniu. Gdy stężeją kroimy je w kostkę i wykładamy

Qchnia po prostu
Zapiekane jajka podwójnie pomidorowe 137

zioła. Pakujemy wszystko do kokilek zapiekamy kilkanaście minut i gotowe. Pychota :) SKŁADNIKI (2 porcje) 2 spore jajka 2 suszone pomidory 1/2 pomidora malinowego 2 plasterki sera z niebieską pleśnią 2 łyżki śmietany 2 łyżki tartego parmezanu 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 cm świeżej papryczki chilli  1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego pieprz, sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Suszone pomidory i pomidora(...)malinowego kroimy w niedużą kostkę. Łączymy z pokrojonym serem i papryczką chilli, śmietaną, parmezanem, szczypiorkiem i czosnkiem niedźwiedzim. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Przekładamy do kokilek. Wbijamy na wierzch jajka. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 12-15 minut. Pieczemy do momentu aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne. Smacznego

DefinicjaSmaku
Kruche grzybki z serem i wędzonym łososiem. 171

Zamiast piec tartę postanowiłam być bardziej kreatywna  i zafundować fajną przekąskę  w postaci grzybków z kruchego wytrawnego ciasta z nadzieniem z sera i wędzonego

Malinowe Pocałunki
Tarta malinowa z kremem patissiere 206

eksperyment z kremem patissier wyszedł tak świetnie, że postanowiłam przygotować z nim kilka deserów. Pierwszy z nich zaprezentuję Wam już dziś. Jest to krucha tarta - na cieniutkim cieście - z dżemem porzeczkowym, kremem malinowo-kokosowym i świeżymi malinami. Przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu, jednak należy pamiętać, że w momencie gdy krem ma się ostudzić trzeba czekać(...)ubijamy tworząc kogiel mogiel. Do mąki dolewamy masę jajeczną i ugniatamy. Następnie wkładamy ciasto na 30 minut do lodówki.Ciasto rozwałkowujemy i rozkładamy w tortownicy lub w formie do tarty. Wkładamy do piekarnika na 15 minut na 180`C. Bądź do momentu zarumienienia się ciasta. Następnie odstawiamy do całkowitego ostudzenia.Składniki4 żółtka80 g cukru2 łyżki cukru z ziarenkami

Słodkie Przyjemności
Fit tarta bez pieczenia z musem malinowym i białą czekoladą z kokosa 121

przepisie amarantusem ekspandowanym i daktylami, malinowy dżem pełen cukru zamieniłem na lekki mus z nasionami chia, zaś białą czekoladę przygotowałem, topiąc blok kokosowy i aromatyzując go wanilią. Ciasto totalnie wymiata! Wypróbujcie koniecznie! * SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 20 cm (8 porcji) Spód: 2 szklanki amarantusa ekspandowanego ¾ szklanki daktyli 1 łyżka oleju kokosowego Mus malinowy: 350 g malin 3 łyżki nasion(...)kwadrans. Odlej wodę i zmiksuj na purée. Połącz z amarantusem i płynnym olejem kokosowym. Zagnieć i masą wyłóż spód i boki foremki na tartę. Wygładź szpatułką i włóż do lodówki do czasu przygotowania musu. Mus malinowy Maliny zmiksuj blenderem na purée. Przelej do rondelka i wsyp nasiona chia oraz erytrytol. Gotuj na małym ogniu, aż masa zgęstnieje

Food Square
Tarta jagodowa 186

truskawkowego 500 g jagód Przygotowanie: Migdały zblenduj razem z herbatnikami, dodaj masło i wymieszaj, aż powstanie gładka masa, ułóż nią spód tarty.  W szklance wymieszaj obie galaretki z wrzątkiem ( jeżeli połączysz galaretkę kiwi z malinową powstanie ciemny kolor - fioletowy, dzięki temu masa serowa będzie miała delikatny odcień fioletu i nie musimy dodawać żelatyny) odstaw

Niezły Młynek
Tarta z porzeczkami i truskawkami 93

jaja (rozm. L) 50 g drobnego cukru 200 g śmietanki 30% 1 łyżka likieru malinowego lub domowej nalewki malinowej 1 garść truskawek (ok. 100 g) 1 garść czerwonej porzeczki (80 g – 100 g) 1 garść czarnej porzeczki (80 g – 100 g)   Przygotowanie Tarty z porzeczkami i truskawkami: Przygotować ciasto kruche: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem(...)malinowym. 4 duże jaja (rozm. L) 50 g drobnego cukru 200 g śmietanki 30% 1 łyżka likieru malinowego lub domowej nalewki malinowej Owoce umyć, odszypułkować i osuszyć. 1 garść truskawek (ok. 100 g) 1 garść czerwonej porzeczki (80 g – 100 g) 1 garść czarnej porzeczki (80 g – 100 g) Na podpieczony i wysmarowany czekoladą spód do tarty

Moja Delicja
Lekki torcik malinowy 122

cukier i po jednym żółtku. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy(26cm.), pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Galaretkę malinową rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody, odstawiamy do ostudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę, miksujemy. Dodajemy maliny , delikatnie mieszamy, wykładamy

Bajeczna Kuchnia
Wiosenna babka z jęczmieniem i nasionami chia 152

oraz wodę. Delikatnie mieszamy i dzielimy na 4 części. Do pierwszej dodajemy kakao Do drugiej młody jęczmień Do trzeciej nasiona chia Do czwartej kisiel malinowy Formę do babki smarujemy tłuszczem, posypujemy równomiernie bułką tartą i wykładamy ciasto- kolorami wedle uznania. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st C na ok 50 minut. W trakcie pieczenia wierzch możemy przykryć folią

Kuchnia w czekoladzie
Kolacja Trzy Znaki Smaku w Janowcu 81

wiadomo, że był ser i pomidory. Zamiast mozzarelli starty ser koryciński, a do niego pomidory. A aby było ciekawiej było to kilka odmian pomidorów: malinowe, żółte, bawole serce, czarne, koktajlowe. Role dodatków pełnił tarty oscypek, kwiaty nasturcji oraz, jeszcze niedojrzałe nasiona fasoli wrzawskiej. Pierwszym daniem mięsnym była kompozycja Łukasza Toczka – sarna z wiśniami nadwiślankami, słonecznikiem i olejem rydzowym

królestwo garów
Tarta brzoskwiniowa z kremem 131

chodziła za mną już od kilku dni i wiedziałam , że jak tylko wrócę z urlopu zagości w mojej kuchni.W planach była malinowa … no , ale plany są przecież po to , żeby je zmieniać!I tak powstała delikatna tarta nie na kruchym , a biszkoptowym spodzie … z dodatkiem lekkiego kremu  z mascarpone z wiórkami świeżego kokosa i soczystymi brzoskwiniami.W

Ostra na Słodko
Ogórki faszerowane na ostro 132

innego mocnego alkoholu łyżeczka ziaren sezamu szczypta soli szczypta czosnku szczypta świeżo mielonego pieprzu szczypta tandoori szczypta garam masala 20-30 g tartego żółtego sera- można go zastąpić parmezanem 1 pieczony pomidor- ja użyłam pomidora malinowego- pieczonego, można użyć pomidorów z puszki, bądź upiec go wcześniej w piekarniku w temperaturze 200 stopni aż zmięknie całkowicie, bądź udusić na patelni

KreatywnePiny
Ciasto podwójnie malinowe 122

składniki:3 łyżki mąki pszennej4 łyżki cukru1 łyżka kakao4 jajka2 łyżki oleju lub roztopionej margaryny1/2 łyżeczki proszku do pieczenia300 ml śmietanki 30 %2 galaretki malinowe300 g

Monia miesza i gotuje