sernik z budyniem - 3608 przepisów (strona:27/241)

Kakaowy placek z wkładką serową 69

śmietankowy 5 łyżek Cukier waniliowy 1 szt. Masło 1 ½ kostki Wykonanie masy budyniowej: Wszystkie składniki prócz masła wymieszać dokładnie w mleku i gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Przygotowany budyń ostudzić i utrzeć z masłem. Masę podzielić na dwie równe części i do jednej części dodać płaską łyżkę mielonej kawy i wymieszać. Przygotowanie śliwek: 30 dag suszonych śliwek, pokroić(...)gorącej wody, dodać pokruszone czekolady, masło i wszystko rozpuścić lecz nie zagotować, pod koniec dodać śmietanę. Składanie placka: Po upieczeniu i ostudzeniu placków składać warstwami. Placek kakaowy + jasna masa+ sernik+ ciemna połowa masy+ śliwki zalane polewą. Po złożeniu placka wstawić do lodówki, najlepiej na noc. SMACZNEGO

Tradycyjna Kuchnia
ULUBIONY SERNIK Z SOSEM TRUSKAWKOWYM. 138

Z SOSEM TRUSKAWKOWYM. /z babcinego przepisu; nieco zmodyfikowany;/ na spód: 2 opakowania czekoladowych herbatników lub jakichś kruchych ciastek 90g masła na sernik: 1,2 kg białego półtłustego sera 4 jajka szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki oleju 1 niepełna szklanka mleka  do podania: sos truskawkowy (opcjonalnie) Spód: Ciasteczka rozgniatam na proszek, mieszam z miękkim masłem(...)wylepiam prostokątną formę, wyłożoną papierem do pieczenia lub aluminiową folią. Sernik: Białka oddzielam od żółtek, ubijam je na sztywną pianę, dodają pod koniec ubijania połowę cukry tak, aby piana stała się twarda i lśniąca. Ser mielę, ucieram z żółtkami i pozostałym cukrem. Dodaję budyń, mleko, miksuję. Następnie cienkim strumieniem wlewam olej, miksując na najmniejszych obrotach, a na samym końcu

W kuchni Karmel-itki
Sernik z pierniczkami 148

smakuje rewelacyjnie. Idealny na każdą okazję, zwłaszcza do świątecznej kawy. A ponieważ święta tuż tuż, aranżacja już w takim klimacie :)  Sernik: 1 kg sera z wiaderka 300 g cukru pudru 120 g stopionego masła 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki krupczatki 6 jajek 250 g pierniczków w czekoladzie Polewa czekoladowa: 4 łyżki cukru 2 łyżki mleka 3 łyżki(...)kakao 1/4 kostki palmy 1 łyżeczka żelatyny Sernik: Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puch. Nadal ucierając dodawać stopniowo ser. Dodać ostudzone stopione mało, budyń i krupczatkę, wymieszać. Ubić pianę z białek z dodatkiem szczypty soli i wymieszać z masą serową. Tortownicę (24cm) posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać

Smakołyki Asi
sernik "banan w czekoladzie" 139

duża ilość czekoladowej polewy. To musi być pyszne! *foremka 24*24 cm Składniki: na sernik: 20 herbatników kakaowych 1 kg sera na sernik z wiaderka  5 łyżek kakao 1 opakowanie budyniu czekoladowego  6 jajek 1/2 szklanki oleju 1 szklanka cukru  na wierzch: 6 bananów 1 opakowanie żółtej galaretki 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady(...)żółtek i ubić na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem na biało. Dodać ser, kakao, olej i budyń. Zmiksować. Na końcu delikatnie domieszać pianę z białek. Przelać do foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170* i piec około 50 minut. Na upieczony sernik położyć całe banany i piec jeszcze około 10-15 minut. Po upieczeniu pozostawić na godzinę w uchylonym

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
sernik z wiśniami z kruszonkowym ciastem... 158

masło lub margaryna 15 dag/zimne, cukier 1/2 szklanki, wiórki kokosowe 2 łyżki, kakao 3 łyżki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki SERNIK: jajka 5 sztuk, cukier 3/4 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, wiśnie z kompotu 1 szklanka poza margaryną do ciasta wszystkie składniki temperatura pokojowa - zimną margarynę(...)minut na dużych obrotach), dodać budyń, kaszkę manną, ser z wiaderka, odsączne z kompotu wiśnie bez pestek, zmiksować krótko do połączenia składników tortownica 22 cm, dno wyłożone papierem do pieczenia, boki posmarowane tłuszczem i tartą bułką obsypane - na dno blaszki dać 3/4 ciasta kruszonkowego, przygnieść np. denkiem szklanki do dna, wlać sernik, na wierzch rozsypać resztę kruszonki piekarnik

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z brzoskwiniami 201

łyżki śmietany (ja dałam ok. 50 ml kremówki) Składniki na masę serową: 1 kg sera na sernik (użyłam drobno mielonego twarogu w kostce) 0,5 szklanki oleju 4 jajka 150 ml kremówki 1 szklanka cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżka mąki ziemnniaczanej 1 łyżka mąki pszennej skórka cytrynowa lub aromat 2 łyżki soku z cytryny 1 laska wanilii(...)odstawiamy na później. Ocieramy skórkę z cytryny, wyciągamy pesteczki z laski wanilii. Lub wyciągamy z szafki aromaty cukiernicze ;) Mieszamy razem mąkę pszenną, ziemniaczaną i budyń. W mikserze lub robocie kuchennym ucieramy razem wszystkie składniki na sernik z wyjątkiem ubitych białek. Jeśli korzystacie z sera w kostki można go w pierszej kolejności nieco rozdrobnić. Składniki na sernik miksujemy

Ciastkozercy
Sernik z brzoskwiniami 2245

łyżki śmietany (ja dałam ok. 50 ml kremówki) Składniki na masę serową: 1 kg sera na sernik (użyłam drobno mielonego twarogu w kostce) 0,5 szklanki oleju 4 jajka 150 ml kremówki 1 szklanka cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżka mąki ziemnniaczanej 1 łyżka mąki pszennej skórka cytrynowa lub aromat 2 łyżki soku z cytryny 1 laska wanilii(...)odstawiamy na później. Ocieramy skórkę z cytryny, wyciągamy pesteczki z laski wanilii. Lub wyciągamy z szafki aromaty cukiernicze ;) Mieszamy razem mąkę pszenną, ziemniaczaną i budyń. W mikserze lub robocie kuchennym ucieramy razem wszystkie składniki na sernik z wyjątkiem ubitych białek. Jeśli korzystacie z sera w kostki można go w pierszej kolejności nieco rozdrobnić. Składniki na sernik miksujemy

Ciastkozercy
SERNIK 177

budynie waniliowe 2 jajka bakalie PRZYGOTOWANIE: Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, sól i masło. Posiekać aż masło będzie w drobnych kawałkach. Dodać żółtka, oraz śmietanę zagnieść i wyrobić na jednolitą gładką masę. Z odciąć ok 15 dag ciasta rozwałkować na cienki placek i wyciąć wąski paski, którymi udekorujemy wierzch sernika. Pozostałym ciastem wyłożyć spód blachy. Sernik: Białka(...)sernika i dwa z ciasta) ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do sera dodać masę jajeczną, budyń i bakalie wymieszać, na końcu dodać sztywną pianę z białek i wszystkie składniki delikatnie w połączyć. Na ciasto wylać masę serową na wierzchu ułożyć kratkę z pasków ciast. Sernik piec w nagrzanym piekarniku około godziny w temperaturze

RAROSSA
Sernik kokosowy z nektarynką i galaretką kryształową. 188

które wzięłam ze sobą na urlop. Na ten czas mieszkam sobie w starej Niewiadówce, więc miejsce do ekspozycji i oświetlenie to istna magia, w kontekście zdjęć. Co do samego sernika to polecam na wszelkie przyjęcia i okazje bo wygląda smacznie, a dzięki temu że jest pieczony w kwadratowej formie jest również bardzo podzielne. Co do połączenia smaków(...)dużej formy wlewamy wrzątek i ustawiamy na najniższy, stopniu w piekarniku. keksówkę ustawiamy na środkowej półce w piekarniku. Po 30 minutach przykrywamy wierzch sernika folią aluminiową by nie spiec wierzchu.  5. Sernik pieczemy w 160 st C przez 1 godzinę. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku uchylając drzwi. Po wystudzeniu wyjmujemy i studzimy do temperatury pokojowej

vaniliowoczekoladowa
sernik z buźką 3727

była na zimno to całość była bardzo lekka, konsystencją przypominała ptasie mleczko.  *foremka 25*34 cm Składniki: na masę serową: 1 kg sera na sernik z wiaderka 5 jajek 2 opakowania budyniu waniliowego 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju na piankę: 200 ml mleka zagęszczonego nie słodzonego (z kartonika, takie do kawki) 1 opakowanie galaretki rubinowej dodatkowo: paczka(...)dodać ser, budynie i olej. Zmiksować.  Biała ubić i delikatnie wmieszać do masy serowej. Wylać na biszkopty i piec w 170*C przez około 50 minut. Wystudzić.  Galaretki rozpuścić: jedną w 400 ml wrzątku, drugą w 125 ml wrzątku. Wystudzić.  Zimne mleczko ubić na pianę. Wlać 125 ml galaretki i zmiksować. Wylać na sernik. Kiedy zastygnie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort sernikowy z bezą i owocami 183

tort będący połączeniem sernika, bezy, masy serowo- śmietanowej oraz owoców. Tort jest bardzo kremowy i rozpływa się w ustach. Warto go przygotować. SKŁADNIKI: Sernik: 3 jajka, 3/4 szklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, ½ opakowania budyniu waniliowego,  700 g twarogu sernikowego z Mascarpone President, Beza : 3 białka, ½ szklanki cukru pudru, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 50g płatków migdałowych, Masa serowa(...)truskawki. winogrona), kolorowe wiórki kokosowe. PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka ubijam razem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodaję twaróg sernikowy oraz budyń. Ucieram. Masę serową wylewam na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Sernik piekę około godziny w temperaturze 175 stopni. 2. Baza: Białka ubijam na sztywno. Dodaję cukier puder i mąkę ziemniaczaną. Razem ubijam. Pianę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik waniliowo-czekoladowy / Vanilla chocolate cheesecake 142

skórka z 1 cytryny 100 g czekolady mlecznej 4 jajka 175 g masła 200 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 750 g mielonego twarogu na sernik 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 łyżki kakao 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Natłuść tortownicę o średnicy 21-23 cm, Rozpuść czekoladę(...)mąkę ziemniaczaną i budyń i zmiksuj do uzyskania jednolitej masy. Odłóż 1/3 masy serowej i wymieszaj z rozpuszczoną czekoladą i kawą. Z masy odłóż 4 łyżki do dekoracji. Wylej ciemną masę do tortownicy, na nią wyłóż jasną masę serową następnie wyłóż na wierzch punktowo odłożone 4 łyżki ciemnej masy i rozprowadź po wierzchu widelcem. Włóż sernik do piekarnika

karmelowy
Migdałowy sernik z jeżynami. Absolutnie wspaniały 165

mają albo nie lubią używać maszynki. Sernik migdałowy z jeżynami (na białkach) Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 60 g ciastek digestive 60 g ciasteczek amaretti 45 g masła masa serowa: 600 g twarogu 3krotnie mielonego 250 ml śmietany kremówki (38%) 4 białka 150 g cukru 2 łyżki budyniu waniliowego 1,5 łyżeczki ekstraktu z migdałów dodatkowo(...)Podpiec w 180 st. C. przez 12-15 minut. Przestudzić. Twaróg, kremówkę, białka, cukier, budyń i ekstrakt dokładnie wymieszać tylko do połączenia składników (nie ubijać). Masę przełożyć na spód, posypać jeżynami i płatkami migdałów. Piec w 150 st. C. przez 60-90 minut, aż wierzch sernika się zetnie, ale masa będzie jeszcze lekko galaretowa. Wystudzić w zamkniętym piekarniku, a następnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowy sernik z bananami i gruszką 142

jajka, cukier trzcinowy, śmietanę kremówkę i mieszam mikserem. Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej, i lekko przestudzoną dodaję do sera cały czas miksując. Na końcu dodaję budyń. Masy nie wyrabiam za długo żeby sernik się nie napowietrzył. Chodzi tylko o połączenie składników. Do sera wlałam też cały sok z cytryny jaki uzyskałam. Gruszki: Gruszki obieram ze skóry, zostawiam ogonki, wycinam(...)Wstawiam sernik i piekę 20 minut, po czym zmniejszam na 130 stopni i piekę jeszcze 40 minut aż zetnie się środek. Wyłączam piekarnik, uchylam drzwiczki i zostawiam do ostygnięcia w nim. Zimny wstawiam do lodówki na noc. Przed podaniem dekoruję rurkami, czekolada roztopioną, daktylami, miętą. Ciasto na bazie czekolady gorzkiej, z bananami, gruszkami, z cukrem trzcinowym, budyniem o smaku

wesoła kuchnia
Sernik z rosą 65

masa serowa 1 kg twarogu w wiaderku 2 całe jajka 4 żółtka 1/2 szklanki oleju roślinnego 3 szklanki mleka pełnotłustego 200 gram cukru dwa opakowania budyniu wanilinowego bądź śmietankowego 2 opakowania cukru wanilinowego Sernik z rosą – bezowa pianka 5 białek 150 gram cukru pudru szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z rosą – Wykonanie Przepis na Sernik

To Musisz Wiedzieć

Proponowane wyszukiwania