sernik z budyniem - 3608 przepisów (strona:22/241)

Sernik tradycyjny 187

dodając cukier puder - miksujemy do uzyskania puszystej masy. Dalej ucierając dodajemy po jednym żółtku, po czym stopniowo dodajemy ser twarogowy. Po wmieszaniu całego sera dodajemy budyń wraz z kaszą manną. Ciasto na spód sernika wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy na grubość max 0,5 cm. Blachę  smarujemy dokładnie masłem i wykładamy ją rozwałkowanym ciastem (ja wykładałam tylko spód bez brzegów(...)wyrównujemy powierzchnię łyżką. Ciasto powinno wypełniać blachę po brzegi. Pieczemy przez 70 minut w temperaturze 180 stopni. Jeśli wierzch sernika zbyt szybko zbyt szybko się przyrumieni przykryj go folią aluminiową. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim sernik na kolejne 15 minut. Po tym czasie otwieramy drzwiczki piekarnika, pozostawiając w nim sernik na dalsze 20 minut. W ten sposób

peggiwkuchni
Owocowo- serowa fantazja 328

budyniu śmietankowego, Biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 4 łyżki oleju, 2/3 szklanki mąki, 1,5 łyżki kakao, 1/2 łyżki proszku do pieczenia SKWORCU, 1/2 łyżki octu. Masa budyniowa: 2 opakowania budyniu waniliowego, 400 ml mleka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżka cukru, 1 kostka masła, Dodatkowo: 3 opakowania galaretki truskawkowej, 40 dag jagód, 30 dag truskawek. PRZYGOTOWANIE: 1. Sernik(...)waniliowym. W odlanym mleku mieszam budynie. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny budyń. Ucieram. 3. Galaretki rozpuszczam w 500 ml wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Truskawki obieram z szypułek. Owoce płuczę.  4. Połowę masy budyniowej wykładam na sernik, wyrównuję. Na masie układam

Tradycyjna kuchnia Kasi
PUSZYSTY SERNIK NA JOGURTACH GRECKICH 1176

Wiele serników już próbowałam piec ale z marnym skutkiem :).Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :).No i podobno za kaŻdym razem się udaje :). Zapraszam po przepis SKŁADNIKI 3 jogurty greckie (każdy po 400g) 7 jajek 2 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 1 szklanka oleju 200 g herbatników Dodatkowo: Blacha

Mała w garnku miesza
Sernik zielone jabłuszko 574

jabłuszko świetnie pasuje zarówno na świąteczny stół, jak i jako weekendowe ciacho. Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Naprawdę warto! Sernik zielone jabłuszko Składniki: Sernik: 1 kg zmielonego twarogu 12 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy (bez cukru) 30 g cukru wanilinowego (jedno duże opakowanie) Masa adwokatowa: 1/2 szklanki cukru pudru 200 g masła (w temperaturze pokojowej(...)ubijamy na sztywną pianę. Do sztywnej piany dodajemy połowę cukru i ubijamy do jego rozpuszczenia. Zmielony twaróg rozcieramy, dodajemy budyń w proszku, połowę cukru, cukier wanilinowy, żółtka i dokładnie ucieramy. Następnie do masy serowej dodajemy stopniowo pianę, dokładnie mieszając. Sernik wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut w 160°C. Gotowy pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło

PatiGotuje
oszukany sernik jogurtowy z musem truskawkowym... 102

obrotach. Jogurty z lodówki wyjąć klika godzin przed zrobieniem sernika aby nie były za zimne. Jogurty dodać do żółtek, wsypać budyń, kaszkę manną i mikserem połączyć dokładnie składniki, do masy dodać ubitą pianę i delikatnie łyżką wmieszać w sernik. Dwie tortownice (lub jedna tortownica 28 cm) 20 cm i 16 cm (większa do pracy dla męża) wyłożyć papierem

W Mojej Kuchni Lubię
Śmietanowiec zwany Styropianem 59

wyglądzie. Ciasto jest przepyszne, to jakby połączyć sernik z ptasią pianką, pierwszego dnia po upieczeniu smakuje jak serowe ptasie mleczko, z kolejnym dniem zaczyna smakować bardziej jak sernik. Ciasto jest lekko kwaskowate, owocowe z pysznym bardzo kruchym pół razowym ciastem. Inspirację czerpałam z blogu Moje wypieki . [:Listonic] Składniki na tortownicę 28 cm: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej(...)oczkach. Ciasto przesypać do tortownicy, wyrównać. Masa serowa: 5 białek w temp. pokojowej 1 kg śmietany 18% 1,5 – 1,5 szklanki cukru (ja dałam 3/4) 2 opakowania budyniu śmietankowego/waniliowego bez cukru (40 g na opakowanie) (w przypadku braku budyniu można użyć po 40 g mąki kukurydzianej i ziemniaczanej plus łyżka ekstraktu z wanilii) szczypta soli

moj przepis na
IZAURA- SERNIK Z MURZYNKIEM 396

nazwać ciemno-jasne ciasto Izaura. Może kiedyś mówiono murzynek z sernikiem lub sernik z ciemnym ciastem, nie zmienia to jednak faktu że jest pyszne. Wilgotny murzynek, oraz puszysty sernik, polany polewą i posypany wiórkami kokosowymi. I to co w Izaurze najciekawsze nigdy nie wiadomo jak będzie wyglądać, czy ser będzie układać się równo na ciemnym cieście, czy powstaną(...)proszku dopieczenia torebka cukru waniliowego 4 jajka Masa serowa 70 dag sera białego- najlepiej z wiaderka nie wymaga mielenia   4 jajka szklanka cukru pół kostki masła wiórki kokosowe budyń waniliowy Wykonanie Ciasto Masło, cukier, kakao oraz cukier waniliowy podlać pięcioma łyżkami wody i gotować 5 min. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki

RAROSSA
Torcik winogronowy z masą serowo-budyniową 152

miski i po zakrzepnięciu wsunąć z bitą śmietaną;)). Jeszcze słówko na temat masy. Nie za bardzo wiedzialam, na co mam większą ochotę - na połączenie winogron z budyniem waniliowym czy ciasto a'la sernik na zimno. Więc zdecydowałam się połączyć oba skladniki i tak oto powstała - moim skromnym zdaniem - bardzo udana masa w smaku przypominająca sernik, ale nieco delikatniejsza(...)przyszłości jeszcze niejednokrotnie ją wykorzystam :) Tortownica o średnicy 26 cm Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1,5 lyżeczki proszku do pieczenia Masa: 1 budyń waniliowy 500 ml mleka 2 łyżki cukru 3 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 500 g serka twarogowego dobrze zmielonego Dodatkowo: winogrona 2 galaretki agrestowe  Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek

My simple kitchen
Sernik wiedeński 150

sernik to klasyka - aż dziwne, że przez tyle lat prowadzenia bloga jeszcze go tutaj nie dodałam. Najczystsza postać tego ciasta*, sam ser, żadnego spodu i innych, zbędnych dodatków (choć oczywiście - dla chętnych - można dodać bakalie, co w moim domu nie przejdzie ;)). Wierzch sypiemy przesianym kakao, cukrem pudrem lub polewamy czekoladą. Składniki 175 g miękkiego masła 150 g drobnego cukru(...)jajek (średniej wielkości) 750 g twarogu półtłustego, zmielonego 3 razy 75 g semoliny lub 2 opakowania budyniu śmietankowego Masło utrzeć z cukrem, sokiem z cytryny i skórką z cytryny. Kolejno wbijać jajka, stopniowo, dokładnie miksując każde poprzednie. Dodawać stopniowo twaróg i semolinę (lub budyń). Masę przelać do tortownicy o śr. 28 cm **, wyłożonej papierem do pieczenia (spód) i wysmarowanej masłem

Słodkie inspiracje
Sernik bananowy 269

dobrej kawy. Wypróbujcie koniecznie, na pewno nie pożałujecie. Spód: 210 g ciasteczek digestive 60 g masła Sernik: (Składniki w temperaturze pokojowej) 700 g sera na serniki 6 jaj 150 g cukru budyń waniliowy 4 dojrzałe banany sok z 1 cytryny Galaretka: 2 banany galaretka cytrynowa Spód: ciasteczka bardzo drobno pokruszyć. Masło stopić i wymieszać z ciasteczkami. Spód tortownicy

Smakołyki Asi
Sernik o smaku piernika. 277

pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka przyprawy do piernika Na masę serową: 1 kg sera na sernik ( u mnie taki z wiadereczka ) 5 jajek 15 dag masła lub margaryny 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki przyprawy do piernika Wykonanie sernika(...)ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy przyprawę do piernika i budynie w proszku, dodajemy ser i całość dokładnie ucieramy. Masę serową wykładamy na ciasto. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy około 70-80 minut do ładnego zrumienienia sera w temperaturze 170 stopni. Sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku

Izabelawkuchni
Proteinowy sernik truskawkowy (bez glutenu, cukru białego) 92

tyle sera, że każdy miłośnik twarogu będzie szczęśliwy 😉  Idealny deser w nagrodę po treningu 💚😍       Składniki (śr: 18cm): - 500g mielonego twarogu na sernik - 250g twarogu w kostce - 40g budyniu waniliowego - 1 jajka - 100g odżywki białkowej o smaku truskawkowym ( sklep Natural ) - 20g ksylitol Dodatkowo - 200g gęstego  jogurtu - truskawki - gorzka czekolada 1. Sery, ksylitol i budyń zmiksować(...)wystarczająco słodka, można ewentualnie dodać ksylitol. 3. Dodać jajka i całość znów zmiksować. 4. Wylać masę serową do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia i wyrównać górę. 5. Sernik piec w 170’C ok 50-60 minut w kąpieli wodnej*(góra ma być lekko zarumieniona). 6. Po wystudzeniu sernik umieścić w lodówce na kilka godzin najlepiej

Candy Pandas
Kajmakowy sernik. 124

pudru 1 małe jajko 15 dag masła lub margaryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki masy krówkowej ( kajmaku ) Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny 4 kopiaste łyżki masy krówkowej ( kajmaku ) 5 jajek niepełna szklanka cukru(...)żółtkami na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser i masę krówkową, dokładnie ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 3. Pieczenie: Masę serową wykładamy równomiernie na ciasto i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik dokładnie studzimy. Dobrze wystudzony sernik kroimy

Izabelawkuchni
Budyniowy sernik z jogurtów greckich 164

Dziś mam dla Was sernik, nie sernik bo przygotowany jest na bazie jogurtów greckich a smakuje jak najlepszy sernik. Dodałam także serek homogenizowany

Moje Małe Czarowanie
Pasja serowo- orzechowa 178

włoskich, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Sernik: 500g sera białego półtłustego, 100g masła, ½ szklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 4 jajka, 2 łyżki budyniu waniliowego, 50 ml śmietany 30%, Masa budyniowa: 2 opakowania budyniu waniliowego, 500 ml mleka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 5 łyżek cukru pudru, 200g masła, Dodatkowo: 1 tabliczka gorzkiej czekolady. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto orzechowe: Białka ubijam(...)się mleko. Mieszam i gotuję 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Dodaję zimny budyń. Ucieram. 4. Na jeden blat ciasta orzechowego wykładam połowę masy budyniowej i wyrównuję. Na masie układam sernik, delikatnie zdejmując papier. Na serniku wykładam pozostałą masę i wyrównuję. Na masie układam drugie z ciast orzechowych. Czekoladę gorzką rozpuszczam

Tradycyjna kuchnia Kasi