kuchnia tajska - 551 przepisów (strona:13/37)

Weekend kulinarny w Gdyni - bitwa smaków 2016 i 2015 182

przy okazji wybrania się do Multikina.  Jak sami o sobie piszą: Nie ma tu rzeczy niemożliwych! Oferują specjały szerokiego wachlarza światowych kuchni, choć duży nacisk kładą na dania kuchni tajskiej, z racji miłości właściciela do tego konkretnego, kulinarnego regionu. 2016 201 6 : Do Coco Cafe Club & Restaurant , mieszczącej się w Centrum Gemini dwa kroki od Multikina , wpad

Grunt to przepis!
Krewetki z zielonym pieprzem, czosnkiem i pietruszką 133

zrobić, żeby niezmiennie zielony przetrwał o wiele dłużej. Zielony pieprz to nic innego jak niedojrzałe owoce pieprzu czarnego. Wyglądem przypomina miniaturowe kiście winogron. Często stosowany jest w  kuchni tajskiej. Pieprz dodaje potrawom ostrości i intensywności jednak nie aż tak bardzo jak pieprz czarny czy biały. Idealnie nadaje się do zup, duszonych mięs i wg mnie do owoców morza

gutfut
Spring Rollsy z borówkami i mascarpone 84

błyskawicznym śniadaniu opowiedziała mi koleżanka poznana na warsztatach gotowania dań kuchni tajskiej, która codziennie je naleśniki ryżowe na zimno z truskawkami. Ja zdecydowałam się na borówki, bo lubię dobierać dania kolorami do talerza. Takie śniadanie robi się błyskawicznie. Jeśli zdecydujemy się na springrollsy na zimno nie musimy też być bardzo pedantyczni przy zawijaniu, bo na pewno nic nam nie wycieknie

Ugotowane pozamiatane
Jak zrobic mleko kokosowe? 93

Mleka kokosowego używam sporo bo bardzo mi podchodzi jego smak po prostu. Nadaje potrawom jedyny i niepowtarzalny smak i aromat. W kuchni tajskiej, czy wegańskiej jest wręcz niezastąpione. Dlatego pokusiłam się o zrobienie takiego mleka samemu i nie jest to nic trudnego. Wszystkie porady jakie znalazłam odnoszą się do moczenia wiórków kokosowych i tak też zrobiłam. No to do pracy

Moje Małe Czarowanie
KOKOSOWY PUDDING Z TAPIOKI Z OWOCAMI ( Bua Loi Chi ) – kuchnia tajska 141

Dziś znów popędzimy w kierunku Azji, a dokładnie do Tajlandii. Co tym razem wymyśliłam? Bua Loi Chi czyli kokosowy deser z pereł tapioki! Tapioka jest skrobią

Ostra na Słodko
Hasło tygodnia - kokos. 87

kokosowy świat ;) Bardzo lubię zupę dyniowo-kokosową, curry z dodatkiem mleczka kokosowego i wiele innych kokosowych dań. Nadaje on potrawom charakterystyczny posmak i aksamitną konsystencję. Jest często wykorzystywany w kuchni tajskiej, czy też diecie wegańskiej. A co zamierzam przygotować w nadchodzącym tygodniu? Na pewno jakiś deser. Pozostałe pomysły są dopiero w fazie początkowej ;) Pole do popisu mamy duże, ponieważ delikatny

zadanie-gotowanie
28 MAJA – CUD HOT FOOD DAYS & NIGHTS – WARSZAWA 118

Sobota na ostro? Rewelacja! 28 maja w klubie Cud nad... Artykuł 28 MAJA – CUD HOT FOOD DAYS & NIGHTS – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Łatwy kurczak po indyjsku 429

przełóżcie go do miski, doprawcie solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszajcie z kilkoma posiekanymi listkami mięty i kolendry. Gotowe! :) Po więcej przepisów kuchni azjatyckiej zapraszam na mój drugi blog KUCHNIA TAJSKA WG DAGMARY

My Culinary Art
Bezglutenowa pizza na spodzie z kalafiora z warzywami, mozzarellą i dojrzewającą szynką / KONKURS!!!! 136

daniu (może gotujecie je w domu, albo jedliście kiedyś w Tajlandii czy jakieś fajnej tajskiej knajpce?)! Nagrodzimy dwie według nas najfajniejsze odpowiedzi - te które będą pokazywały Wasze uwielbienie do tajskiej kuchni! Na zgłoszenia czekamy do poniedziałku, 21.03. 2016 roku! Macie czas do północy! Dzisiaj natomiast mamy dla Was fajny przepis na pizzę na kalafiorowym spodzie! Pomysł podpatrzyliśmy u naszej ulubionej

Plate of Joy
Makaron z pomidorami i cukinią 152

Dziś nasza kolejna propozycja dania z makaronem domowym – makaron z pomidorami i cukinią. Jeżeli lubicie smaki kuchni tajskiej lub indyjskiej

Kuchenne Wariacje
Żółte curry 126

Stęskniłam się już za kuchnia tajską, tak dawno już nie robiłam nic azjatyckiego.  W końcu na moim talerzu wylądowało bardzo słoneczne curry z kurczaka i żółtych warzyw. Przepis  prosty, na podstawie tych, które zamieszczałam wcześniej, ale danie jest w tak optymistycznym kolorze, że szarą zimą aż żal nie zrobić ponownie. ŻÓŁTE CURRY  (Golden curry) Składniki: 1 filet

Bon appetit mon amie
Łagodne zielone curry z kurczakiem 226

Dzisiaj danie w klimacie południowoazjatyckim - pyszne zielone curry z kurczakiem. Z uwagi na aktualne uwarunkowania rodzinne przygotowałem łagodną wersję tego dania, ale dla wielbicieli ostrzejszych smaków

Wyprawy kulinarne
Indyjski zapiekany kalafior wg Jamiego Olivera 148

układamy zapieczone kawałki kalafiora. Całość posypujemy papryczką chilli i listkami kolendry. Podajemy od razu, z pieczywem. Smacznego! :) Po więcej inspirujących przepisów kuchni azjatyckiej zapraszam na mój drugi blog KUCHNIA TAJSKA WG DAGMARY

My Culinary Art
Pstrąg łososiowy z salsą z fasolowo-pomidorą oraz z ryżem jaśminowym oraz Liebster Blog Award 113

Darią poznałam się z 15 lat temu (nawet zajadała u mnie w domu sałatkę). Kilka lat temu wyjechała do Warszawy i założyła bloga, teraz wydała książkę (W mojej Tajskiej kuchni) i gotuje w TVN. Pewnie i ona zmotywowała mnie do założenia bloga....  3. Kogo cenisz ze znanych ludzi z zagranicy i dlaczego? Chyba nie ma takiej jednej osoby

Łycha smaków
Sałatka na sposób tajski: niby laap z wieprzowiną i kapustą pekińską 117

Dzisiaj sałatka. Nie bardzo fit, ale za to w takim wydaniu, które uwielbiamy. Czyli prawie samo mięso. I odrobina kapusty pekińskiej, bo akurat została 😉 Danie zainspirowane

slodkokwasnapl
Warsztaty kulinarne z Gorenje 156

cytrynowo-pietruszkową. Sprawdziło się tutaj powiedzenie, że proste potrawy są zazwyczaj najsmaczniejsze! Zasiedliśmy do stołów i spałaszowaliśmy te przysmaki. Jeszcze raz dziękuję za zaproszenie i z niecierpliwością czekam na kuchnię tajską

karmelowy
Tajskie curry ze słodkim ziemniakiem 105

Lubię wszelkiego rodzaju curry, choć wiem, że na blogu pojawiają się one dość rzadko. Postanowiłam to zmienić i myślę że w najbliższym czasie dodam kilka takich

Codzienne Gotowanie
PIEKIELNA KUCHNIA DLA LEOSIA / COOK&HELP – warto pomagać! 106

Jak już wiecie kilka dni temu, dokładnie w niedzielę 19.10 wzięłam udział w fantastycznym wydarzeniu, jakim był piknik charytatywny „Piekielna kuchnia dla Leosia” / Cook

Ostra na Słodko
Tom Yum Kung 100

sosu rybnego, 3 łyżki soku z limonki, 6 ostrych papryczek, 1/2 filiżanki grubo pociętych liści kolendry Jakiś czas temu, na zaproszenie Ambasady Królestwa Tajlandii, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach „KUCHNIA TAJSKA DLA ZDROWIA”. Warsztaty prowadzili eksperci sztuki kulinarnej z Tajlandii, którzy w Polsce gościli przez dwa dni. Podczas spotkania zdradzili nam sekrety przygotowania tajskich dań, między innymi Tom Yum Kung

królestwo garów
Żółte curry z krewetką, słodkim ziemniakiem, kalarepą i porem 144

Jakiś czas temu znajomy wrócił z dalekiej wyprawy i przywiózł ze sobą mnóstwo smakołyków. A nam udało się zwabić go z całą rodziną do naszego domu

slodkokwasnapl
Thai Red Chicken Curry 107

Przenosimy się do Tajlandii, kulinarnie oczywiście. Thai Red Chicken Curry to znakomity balans smaków. To danie różni się znacznie w smaku od Indyjskiego Curry poza tym

Smaki Przyprawy i Kolory
Thai Sesame chicken/ Tajski kurczak z sezamem 147

 This is take away food you can make at home. Very simple and fantastic dish, the flavor of the chicken is wonderful and this can

Smaki Przyprawy i Kolory
TAGLIATELLE Z KURCZAKIEM NA OSTRO I MANGO 125

Mango to jeden z najrzadziej jedzonych przeze mnie owoców – a szkoda, bo jak zapewne wiecie smakuje rewelacyjnie – zwłaszcza wtedy kiedy jest dojrzałe i mega

Ostra na Słodko
Zdrowy lunch do pracy w stylu azjatyckim w 25 minut 366

śmieciowego jedzenia niewiadomego pochodzenia, to jeszcze dostarczy Wam dużą dawkę energii, witamin i składników odżywczych na dalszą część dnia. Dzisiejsza propozycja to lunch w stylu azjatyckim inspirowany kuchnią tajską i japońską, które to świeżymi produktami stoją :) Sałat raz, dwa, trzy, świeży sok ananasowy Marwit i superfood (wodorosty i sezam). Wystarczy dodać kawałki kurczaka i kromkę razowego pieczywa i ekspresowy lunch

SzczyptaSmaQ
Polędwiczka w tajskim sosie z fasolką / Thai pork loin with beans 168

Przedstawiam dziś przepis na bardzo przyjemne i łatwe danie kuchni tajskiej. Delikatna polędwiczka wieprzowa w sosie z mleczka kokosowego, masła orzechowego, chilli z fasolką szparagową i papryką. Idealne danie na te upalne dni! Podałam je z makaronem ryżowym, jednak równie dobrze danie to może być podane zwyczajnie z ryżem. Polecam wszystkim, nie tylko fanom dalekowschodnich smaków:) Scroll down for recipe

karmelowy
Sernik z 3 składników (sernik japoński) 8554

całą noc. 3. Gotowy serniczek posypujemy cukrem pudrem, opcjonalnie dekorujemy świeżymi owocami. Najlepiej smakuje do popołudniowej kawki. Smacznego! ;) Po więcej przepisów inspirowanych kuchnią azjatycką zapraszam na mój drugi blog KUCHNIA TAJSKA WG DAGMARY

My Culinary Art
Nem rán – WIETNAMSKIE SAJGONKI Z MIĘSEM, I WARZYWAMI 261

Kuchnia chińska i tajska króluje w moim domu! W każdym tygodniu na nowo odkrywam fantastyczne orientalne smaki. Mam nadzieję , że wkrótce uda mi się spróbować tajskich smaków w Tajlandii :) Dziś mam dla Was przepis na Nem rán czyli przepyszne wietnamskie sajgonki. Z farszem ze świeżo mielonego mięsa , makaronu ryżowego, warzyw i aromatycznych przypraw. Podane na gorące z delikatny słodko-ostrym

Ostra na Słodko
Najnowsze smaki czyli wspomnienia z Tajlandii. Oj będzie się działo :) ! 221

słodkich mango i ananasów i innych pysznych produktów przyprawiła mnie o zawrót głowy. Bardzo tęsknię i z pewnością jeśli będzie taka możliwość wrócę tam. Krótka foto relacja z kuchni tajskiej już niebawem, a tymczasem pochwalę się tym co udało mi się kupić w Polsce :)  Znacie? Lubicie? Jakie są wasze ulubione azjatyckie smaki, przyprawy, dania

Jemy Pijemy
Karmelizowana pierś z kurczaka na gruszkowym carpaccio z borówkami 115

świeże, tropikalne aromaty (liczi, marakuja, mango, ananas), kwiaty (zwłaszcza róża), skórka pomarańczowa i przyprawy (piernik, miętą, goździki i pieprz). Z reguły serwuje się je do przystawek, deserów i dań kuchni tajskiej. Po degustacji i konsultacji z mężem zdecydowałam się na przystawkę. Z każdym łykiem wina rodził się jeden składnik i tak powstała karmelizowana pierś kurczaka na gruszkowym carpaccio z borówkami

Wiem co jem
KURCZAK W SŁODKIM SOSIE CHILI 290

Słodki sos chili to jeden z moich ulubionych sosów w kuchni orientalnej. Stosuję go zarówno do mięs, jak i do ryb. Połączenie ostrego chili z delikatnym

Ostra na Słodko
Mleko kokosowe 173

konserwantów i zagęstników i duuuużo tańszego niż to ze sklepu :) Mleko możemy przygotować w dwóch wersjach, w zależności od jego przeznaczenia: bardziej tłuste (przepis I) - do gotowania np. potraw kuchni tajskiej, do ciast i deserów itp. mniej tłuste (przepis II) - do koktajli, do kawy, do płatków z mlekiem Mleko roślinne ma jeszcze jedną ważną zaletę. Jest dużo zdrowsze od mleka

Piąty grzech główny
Domowe zielone curry – pasta Green Curry 138

zmiksowana zielonej papryczki chilli z imbirem, trawą cytrynową, kolendrą, listkami kaffir, szalotkami i ząbkami czosnku z dodatkiem mleka kokosowego i soku wyciśniętego z jednej limonki. Charakterystyczne jest dla kuchni tajskiej. Pasta curry to p odstawowy składnik „ Zielonego curry z makaronem ryżowym, marchewką, papryką i zielonym groszkiem „. Świetnego dla osób gustujących w daniach pikantnych, aczkolwiek ową pikantność możecie złagodzić

Moja Delicja
Zielone curry z makaronem ryżowym, marchewką, papryką i zielonym groszkiem 174

sycące danie pełne chrupiących warzyw. Świetne dla osób gustujących w daniach pikantnych, aczkolwiek ową pikantność możecie złagodzić dając mniej zielonego chilli podczas przygotowania zielonego curry . Danie z pochodzące z kuchni tajskiej. Zielne curry przyrządza się między innymi z mleka kokosowego, trawy cytrynowej, liści kaffir i świeżej kolendry. Jeśli obawiacie się, że kupując trawę cytrynową lub listki kaffiru, zmarnujecie resztę

Moja Delicja
Curry z kurczaka i bakłażana 213

Jeżeli śledzicie mnie na  Facebook'u  wiecie już, że zaczynam starcie z kuchnią azjatycką. To co w niej najpiękniejsze - niesamowite zapachy wydobywające się w

Plate of Joy
CHRUPIĄCY DORSZ W SŁODKIM SOSIE CHILI 219

Dziś mam dla Was kolejny, fantastyczny przepis inspirowany moją ukochaną kuchnią orientalną! Będzie Ostro i będzie Słodko – czyli tak jak lubię najbardziej! Filet z białej

Ostra na Słodko
Krem pomidorowo kokosowy 91

Zupę blendujemy na gładki krem. Wsypujemy uprażone nasiona kuminu. Przelewamy do miseczek, dekorujemy świeżą kolendrą i krążkami papryczki. Smacznego! :) Po więcej przepisów kuchni azjatyckiej zapraszam na mój drugi blog KUCHNIA TAJSKA WG  DAGMARY

My Culinary Art
Makaron ryżowy z kurczakiem i kapustą pekińską 187

instrukcją i pewnie musimy poczekać 3 min. więc to idealny czas aby kurczak jeszcze doszedł na patelni. Odcedzony makaron wrzucamy na patelnie, mieszamy i gorące podajemy. Z kuchennej półeczki "Kuchnia Tajska" Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Zielone tajskie curry z kaczki 127

wiem, ale pasuje tu i tyle. ;) Do tego mleko kokosowe, które dodaje troszkę słodyczy i przełamuje ostrość. Właśnie za to połączenie mleka kokosowego, chili, trawy cytrynowej i limonki uwielbiam tajską kuchnię. Kaczkę można zastąpić kurczakiem lub rybą i cały czas będzie pysznie. Jeżeli macie ochotę część ananasa można zastąpić pędami bambusa. Ja za nimi nie przepadam, więc zostałam przy ananasie

Pełny talerz
Dietetyczny pasztet drobiowo-warzywny 495

dodaniu chudego mięsa można wyczarować pyszne jedzonko, choć niektórzy uważają, że nie jest to możliwe bez boczku, słoniny, podgardla lub innych tłuszczów będących nośnikami smaku. Zaprzeczeniem tej teorii jest kuchnia tajska, jedna z najlepszych na świecie, smaczna, aromatyczna i dietetyczna.     Odchudzony pasztet drobiowo-warzywny przygotowałam z podudzi kurczaka wolno gotowanych z włoszczyzną i dodatkiem przypraw do zupy

SzczyptaSmaQ
Mule z trawą cytrynową i mlekiem kokosowym 111

zamknie muszlę. Jeśli tak się nie stanie, lepiej ją wyrzućmy. Podobnie należy postąpić z tymi muszlami, które nie otworzą się podczas gotowania. Swoje mule przygotowałem z dodatkami typowymi dla kuchni... tajskiej - z mlekiem kokosowym, trawą cytrynową, liśćmi limonki i pastą curry. Składniki (dla 2 osób): 1 kg świeżych muli 2 dymki ze szczypiorem 1 pęd świeżej trawy cytrynowej 6 liści

W SMAK
Wieprzowina duszona w mleku kokosowym z karmelem 172

doprawiamy sokiem z cytryny. Podajemy z ryżem i fasolką cukrową lub groszkiem. Smacznego! :) Przepis inspirowany potrawą ze strony Escapade Gourmande Po więcej azjatyckich przepisów zapraszam na mój blog  KUCHNIA TAJSKA WG DAGMARY

My Culinary Art
Wołowina adobo 131

następnie 30 minut pod przykryciem, co jakiś czas obracając mięso. Podajemy z ryżem. Sos powinien być w smaku słodko-kwaśny. Smacznego! :) Więcej azjatyckich przepisów znajdziecie na moim blogu KUCHNIA TAJSKA WG DAGMARY Przepis bierze udział w akcji

My Culinary Art
Sushi! 208

rybnym bądź wegetariańskim (np. ogórkiem), ale oczywiście do swojego sushi możecie upchnąć, co tylko Wam się podoba :) Zapraszam do przygotowań! Po więcej przepisów kuchni azjatyckiej zapraszam na mój blog KUCHNIA TAJSKA WG DAGMARY . Ryż idealny: 300 g specjalnego ryżu do sushi 40 ml octu ryżowego 40 g cukru szczypta soli Ocet łączymy z cukrem i solą. Mieszamy aż do całkowitego

My Culinary Art
Małże z chili i bazylią 193

prosty przepis na małże. A przy tym świetny. Dużo, dużo czosnku, chili, szalotka. Dosyć ostre i pyszne! 15 minut i efektowne danie można podawać. Ken Horn  " Łatwa kuchnia tajska"składniki1 kg świeżych małży1 i 1/2 łyżki oleju roślinnego3 łyżki grubo posiekanego czosnku2 łyżki drobno posiekanej szalotki1-2 czerwone chili, bez pestek, pokrojone w cienkie paseczki2 łyżki sosu rybnego

Stare Gary
Dorsz z warzywami w mleku kokosowym – bez laktozy 122

Kolejny niesamowicie smaczny przepis na rybkę – tym razem dorsza.Uduszony , a potem jeszcze podsmażony , by skórka była chrupiąca , podany z warzywami w mleku kokosowym i aromatycznych przyprawach.Przepis zainspirowny kuchnią tajską , ale przyrządzony całkowicie po mojemu.Danie smaczne , a zarazem lekki i dietetyczne.SKŁADNIKI:* filet z dorsza – 2 szt* marchew – 2 szt* mały seler

Ostra na Słodko
Smażony ryż z krewetkami 120

Smażony ryż z warzywami już jedliśmy , to dziś pora na coś dla wielbicieli owoców morza.Krewetki niezwykle delikatne , aromatyczne , z dużą ilością świeżego czosnku i koperku.Smażone

Ostra na Słodko
Tajski burger 183

Dziś zapraszam na banalny w przygotowaniu, niebanalny w smaku - burger po tajsku :) W tajskiej kuchni uwielbiam między innymi to, że praktycznie można obejść się bez soli (sos rybny zawiera znikomą jej ilość) i nawet coś tak z pozoru niezdrowego jak burger, okazuje się być bombą witaminową.Taki burger zawiera między innymi awokado: W średniej wielkości awokado jest

Tajskie smaki
Pad Thai z krewetkami 142

Wprawdzie przepis już kiedyś zamieszczałam, jednak nie mogę się oprzeć aby zrobić to jeszcze raz. Makaron wychodzi przecudowny! Składniki (duże porcje dla 2 osób): duże krewetki

Brzuszki Łakomczuszki
Curry masala z kurczaka 181

Byłam w odwiedzinach u dzieci, przygotowali pyszny obiadek. Bardzo mi smakowało, to było naprawdę pyszne. Można zrobić bardziej lub mniej pikantne. To jest duża porcja Na

Kuchnia Pokoleń
Słodko - pikantny sos chili 230

zamknęły.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzi około 1,2 l sosu.Sos można przechowywać w lodówce, szczelnie zamknięty, przez około 2 - 3 tygodnie.Idealny dodatek do potraw kuchni chińskiej i tajskiej.Świeże papryczki chili można zastąpić płatkami chili (około 6 łyżeczek).Ilość octu i cukru można dowolnie zmieniać, zgodnie z upodobaniami smakowymi.Można zastosować ocet ryżowy.Źródło przepisu

Gospodyni Miejska
Sałatka tajska 309

Sałatka z kurczakiem i kabaczkiemDwie rzeczy kocham najbardziej w azjatyckiej kuchni. Pierwsza to smak, a druga to to, że zazwyczaj są to potrawy jednogarnkowe. Dziś polecam sałatkę tajską z kabaczkiem i kurczakiem. 3 kabaczki 1 łyżeczka soli 225 gr. pokrojonej w paski piersi kurczaka4 szalotki2 małe świeże czerwone chili  2 łyżki stołowe sosu rybnego.1 łyżeczka cukru2 łyżki stołowe soku

Kulinarna rozmowa
Krewetki na ostro 112

Kuchni azjatycka staje się coraz bardziej popularna. Nic dziwnego. Połączenie smaków ostrych, słonych i słodkich jest na prawdę trafione. Pokażę Wam jedną z moich ulubionych szybkich przekąsek.Ponieważ w Polsce chyba niezbyt łatwo jest jeszcze kupić świeże krewetki, ja tutaj używam mrożonych surowych.Najpierw trzeba rozmrozić i oczyścić krewetki. Patyczki na szaszłyki namaczamy w zimnej wodzie. Na tajską marynatę przygotowujemy drobno

Kulinarna rozmowa
Tajski makaron Pad Thai z krewetkami 169

Tajski makaron Pad Thai z krewetkami – przystanek obowiązkowy dla miłośników kuchni azjatyckiej. Pad Thai czyli smażony makaron z dodatkiem krewetek, kurczaka lub warzyw jest chyba najpopularniejszym tajskim daniem serwowanym zarówno w restauracjach, jak i na ulicznych straganach. Nieodłącznym składnikiem tajskiego makaronu Pad Thai z krewetkami jest makaron smażony z jajkiem, doprawiony szalotką, czosnkiem, sosem rybnym, tamaryndowcem i podawany(...)Thai z krewetkami wykładać na talerze, posypać posiekaną kolendrą, resztą kiełków i ewentualnie orzechami; podawać z limonką pokrojoną w ósemki.     Post Tajski makaron Pad Thai z krewetkami pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
indycze golonki na ostro w curry czerwonym po tajsku... 156

Składniki: 3 sztuki golonki indyka, 4 łyżki olej rzepakowy, 1 duża cebula 1 opakowanie curry czerwone po tajsku Royal Brand, - do smaku maggi, 1 łyżeczka sól

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa tajska 143

Dzisiaj znowu robimy chińskie:) Nic nie poradzimy , to jedna z naszych ulubionych kuchni;) Zainspirowane kuchnią Okrasy zabieramy się do pracy:)Składniki; 1 litr wody, puszka mleczka

Anioły w kuchni
Wołowina z warzywami na ostro 139

różyczek brokułów mrożonych lub świeżych ·          garść fasolki mrożonej ·          ¼ paczki mieszanki warzyw do kuchni tajskiej (z firmy Kuchnia Eksperta-opcjonalnie) ·          1 cm korzenia imbiru ·          olej

Mania Gotowania
Czerwone curry z wieprzowiny 153

Pyszne, aromatyczne tajskie curry z wieprzowiną :) Jeśli lubicie dania w tajskim stylu - spróbujcie koniecznie curry w takim wydaniu :) A robi się je bardzo prosto i szybko. Na szczęście składniki kuchni wschodu są już ogólnodostępne nawet w małych miastach, więc możemy szaleć w kuchni z tajlandzkimi smakami :) SKŁADNIKI 600 g polędwiczki wieprzowej 1 żółta papryka 2 łyżki czerwonej pasty curry

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania