jajka po królewsku - 557 przepisów (strona:13/38)

Królewskie śniadanie ;) 234

Takie śniadanko co jakiś czas Mąż mi serwuje :) Nic trudnego, wystarczy zrobić tosty, na to położyć szynkę i sadzone jajko :) Proste i smaczne śniadanie :) Można je

Co w głowie piszczy
Wykwintny Zawrót Głowy 155

Kochani! Dzisiejszy wypiek wymaga cierpliwości, wytrwałości i tylko tylu jajek, ile podano w przepisie. Nadmiar jajek w zasięgu ręki  jest niebezpieczny, kiedy robi się ciasto w jednym dniu ;) Dlaczego...? Pozostawiam powyższe pytanie otwarte ;) Pracę nad tymże wypiekiem można rozłożyć też na dwa dni. I dzień - robimy spody. II - dzień - kończymy i dekorujemy całość. Ale...jedno jest pewne! Wykwintny Zawrót(...)składników, a zarazem cudna ich kompozycja, sprawiają, że możemy się poczuć, jak na królewskim dworze. Jeden kawałeczek wystarczy, aby kubki smakowe zaczęły tańczyć walca.... Wykwintny Zawrót Głowy www.kuchniasmakow.blogspot.com Ciasto I: 250 gram cukru pudru (ok. 1 1/2 szklanki) 150 gram margaryny 150 gram mąki 5 jajek opakowanie kisielu wiśniowego łyżeczka proszku do pieczenia Margarynę utrzeć, dodając po łyżce cukier oraz

Kuchnia smaków
Rosół królewski 179

natkę pietruszki. W oddzielnym garnku gotuję makaron gwiazdeczki. Wyjmuję mięso z rosołu, obieram, mielę przez maszynkę, dodaję jajko, kaszę mannę, trochę solę. Mieszam, formuję kulki, gotuję kulki w oddzielnym garnku w bulionie warzywnym. Podaję rosół z kulkami i makaronem gwiazdeczki. Artykuł Rosół królewski pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Dania Wielkanocne 206

naszej rodziny. CIASTO KRUCHE CIASTO PANI WALEWSKA GALARETA Z GOLONEK INDYCZYCH GALARETA JAJKA GALARETKA KOLOROWA- TERRINA JAJKA FASZEROWANE KURCZAK FASZEROWANY PASZTET Z KRÓLIKA PASZTET Z KACZKI ROLADKI Z SZYNKI ROLADKI Z SZYNKI PARMEŃSKIEJ SAŁATKA WIOSENNA  SAŁATA LODOWA Z SERKIEM BAŁKAŃSKIM SERNIK KRÓLEWSKI SERNIK NA ZIMNO SCHAB FASZEROWANY SCHAB FASZEROWANY GRZYBAMI SCHAB PIECZONY SNIKERS SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie

W kuchennym oknie Ewy
Piernik królewski 148

Ekperymentalna wersja ciasta piernikowego, które przełożyłam kremem na bazie budyniu :)Składniki:Ciasto:- 500 g mąki pszennej- 50 ml mleka- 70 g margaryny- 1 jajko- 1 szklanka

Zainspirowana w kuchni
Pierniczki przepis Doroty z MW 79

owoc nie spleśniał. To powinno pomóc.   Przepis na lukier królewski do dekoracji pierników znajdziesz  tutaj . Inne przepisy na pierniczki : Pierniczki Miękkie Miodki Pierniczki od razu do zjedzenia 2016-11-12 16:55:49 Write a review Save Recipe Print Ingredients 700 g mąki pszennej 4 duże jajka 200 g cukru pudru 200 g masła, roztopionego i lekko(...)niewielkich odstępach. Piec w temperaturze 180ºC przez około 8 - 10 minut (długość pieczenia zależy od wielkości pierniczków, mniejsze pieczemy nawet krócej). Wyjąć, wystudzić na kratce. Udekorować np lukrem królewskim Notes Ciasto może być klejące,dlatego ułatwiając sobie pracę dzielę ciasto na kilka części i rozwałkowuje je porcjami, zawsze na papierze do pieczenia. Następnie wykrawasz kształty i usuwasz niepotrzebne ciasto

Rusty Fork
Tort Księżniczka, tort Lalka Barbie 162

jajek 1 szklanka cukru 3 łyżki mąki Masa : 3 jajka 1 1/2 szklanki cukru pudru 2 kostki masła po 200 g sok z 1/2 cytryny Dodatkowo: 1 słoik truskawek w kompocie Lukier plastyczny: 75 ml gorącej wody 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżeczki glukozy 500 g cukru pudru Lukier królewski: 1 białko sok z 1/2 cytryny cukier puder Dodatkowo: lalka Barbie(...)smaruję tłuszczem, oprószam mąką, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40-45 min. Upieczone ciasto wyjmuję i  odstawiam aż całkowicie ostygnie.  Całe jajka wbijam do miski, dodaję cukier puder i miksuję na parze, na najwyższych obrotach, do czasu aż masa podwoi swą objętość. Zdejmuję i miksując studzę masę. Miękkie masło o temp.pokojowej miksuję

Ciasteczkowy Potwór
Sernik Królewski 183

dostępnych na rynku i w zależności od preferencji dodajcie mniej lub więcej. Drukuj Sernik Królewski Składniki Ciasto 400 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 140 g cukru pudru 4-6 łyżek śmietany 200 g masła 4-5 łyżek kakao Warstwa serowa 5 jajek 3 łyżki domowego cukru waniliowego 180 g drobnego cukru do wypieków(...)górę ścieramy 1/3 ciasta. Pieczemy ok 1h w 180- stopniach. Studzimy w piekarniku. Sernik najlepszy jest na kolejny dzień. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/sernik-krolewski/ MieszamWGarnku   Artykuł Sernik Królewski pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Mazurek różany 90

jajka 200 g cukru 2 czubate łyżki konfitury z płatków róży 100 g mączki migdałowej (mielimy płatki migdałowe) 50 g zmielonych biszkoptów konfitura do posmarowania wierzchu mazurka sok z cytryny 30 g płatków migdałowych (mogą być posiekane orzechy, mama uważa że idealnym rozwiązaniem jest 15 g posiekanych orzechów i 15 g  płatkó migdałowych) 10 g mąki pszennej Lukier królewski(...)listków, obręcz i listki smarujem białkiem. Listki układamy na obręczy. Pieczemy w tem. 180 stopni około 15 min. Spód studzimy i smarujemy konfiturą różaną.   Blat różany:   Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy konfiturę różaną i sok z cytryny. Do masy dodajemy wymieszane wcześniej suche składniki (mąkę migdałową, zmielone biszkopty i mąkę pszenną) i mieszamy ręcznie. Na koniec

Lili w kuchni
“Przewodnik Kulinarny” – recenzja 133

przemiany po II wojnie zmusiły redaktorów do upraszczania przepisów. Nikt już nie jada tak po królewsku jak na początku naszego wieku. Dlatego też większość z tych przepisów nie trafi na nasze codzienne stoły ze względu na koszt składników (np. cała trufla do jajka do śniadania) czy ich pracochłonność. Za to zobaczymy jak zmieniały się przepisy i upraszczały dania

Ugotowane pozamiatane
Placek jabłkowy Róży 213

Przepis na jabłecznik do którego ciągle wracam,przepis nie przekombinowany,a ciasto zachwyca prostotą i smakiem.Ten jabłecznik podbije kubki najbardziej wybrednych smakoszy.Ciasto jest niezwykle delikatne i

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wiosenna Panna Marlenka z masłem orzechowym. 85

płaska) sody oczyszczonej 2 jajka 700 g mąki II. Masa: 1 niesłodzony budyń waniliowy 500 ml mleka 3,2% 3 łyżki przyprawy do deserów "Karmel i wanilia" 1 puszka masy kajmakowej 250 g prawdziwego, miękkiego masła 150 g masła orzechowego (użyłam z kawałkami orzechów) III. Do przybrania: drobno zmielone skrawki ciasta temperowana czekolada (opcjonalnie) lukier królewski (opcjonalnie) lukier plastyczny (opcjonalnie(...)momentu, gdy mieszanina zmieni kolor z jasnego na złotobrązowy. Ten proces trwa kilka minut, więc musimy być wytrwali. Zdejmujemy z ognia i schładzamy ok. 7 minut, W szklance roztrzepujemy jajka i wlewamy do garnka stale mieszając, aby się nie ścięły. Na końcu przesiewamy mąkę. Ciasto musi być dobrze wyrobione. Ważne, aby pracować z nim na ciepło. Gdy stygnie traci elastyczność

DominikaDolci
TORT CHLEBOWY Z TUŃCZYKIEM, JAJKAMI I WARZYWAMI 298

uczcić po królewsku, bo Bonduelle zdecydowanie na to zasługuje. Za tą najlepszą jakością stoi wiele znakomitych specjalistów i długie lata doświadczenia. Warzywa są uprawiane w najlepszych dla nich strefach klimatycznych, dlatego też np. groszek pochodzi z Polskich Kujaw, a kukurydza z Węgier. Inspirując się ich produktami przygotowałam genialny, wytrawny tort z dodatkiem warzyw, tuńczyka oraz przepiórczych jajek i świeżych ziół

Ostra na Słodko
Królewska szarlotka 173

najważniejszej kolacji w roku. Królewska szarlotka jest to tak naprawdę idealne połączenie: kwaśne jabłka, mięciutki biszkopt i słodziutka bita śmietana.  Składniki: ciasto: 180 g mąki pszennej(1 szklanka) 150 g cukru 30 g cukru waniliowego(około 3 łyżek) 30 ml oleju(około 3 łyżek) 15 g proszku do pieczenia(1,5 łyżeczki) 4 jajka masa jabłkowa: 1 kg jabłek

Ciasta z tradycjami

Proponowane wyszukiwania