devolaje - 6 przepisów

MIELONE DEVOLAJE 120

Devolaje,najpyszniejsze kotlety bez tłuczenia na cienki kotlet i rolowania.Szybko i przyjemnie bez zbytniej pracy z naszej strony.Świetne na niedzielny obiad lub od święta.Baaaaardzo je polecam.Rodzina będzie bardzo zaskoczona ,smakiem i podaniem.Polecam!. 3 pojedyncze piersi kurze 1 jajko bułka tarta olej do smażenia   Farsz: ~~~~~~~~~~ pieczarki cebula serek topiony holenderski     Panierka: ~~~~~~~~~~ 2 jajka bułka tarta

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
ŚLEDŹ W SMAŻONYCH JABŁKACH 159

ŻURAWINĄ KOTLETY PANI GAJOWEJ KOTLET SZARPANY GOŁĄBKI MYŚLIWEGO BABKA KORZENNA DOMOWY CUKIER WANILIOWY DROŻDŻOWE CHRUSTY PRZYPRAWA DO PIERNIKA PRZEPYSZNY SCHAB W SOSIE ŚIWKOWYM PIERNIKI NA MIODZIE MAKOWIEC DWUWARSTWOWY MIELONE DEVOLAJE KURCZAK FASZEROWANY WAFLE PRZEKŁADANE GALARETKĄ RODZINNY PRZEPIS NA PASZTET GALARETA Z ŻOŁĄDKÓW KURZYCH ZALEWAJKA DOMKI Z PIERNIKA CIASTO Z PIERNIKAMI KREMOWE RAFAELLO BEZ PIECZENIA CIASTO DROŻDŻOWE KROKIETY Z KISZONĄ KAPUSTĄ

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
KOTLET DE VOLAILLE Z ZIEMNIAKAMI I BURACZKAMI 436

Czyż to niesamowite jak zwykły-niezwykły kotlet potrafi wzruszyć ?!? :DDD W każdym razie moja Mama robi najlepsze "devolaje" na świecie i to od niej nauczyłam się je przyrządzać. Dziś te tajemniczą recepturę zdradzam Wam! :DDD  Kotlety nadziane są ziołowym masłem z natką pietruszki, czosnkiem i odrobiną soli oraz pieprzu

Słodko-Słony Świat Ilony
Devolay ze schabu 124

smażyć na dużym ogniu, gdyż kotlety zbyt szybko się zrumienią, a w środku będą surowe. Pieczarki i cebulę pokroić i razem podsmażyć. Podczas smażenia posolić i popieprzyć.  Gotowe devolaje podawać z pieczarkami.           Przepis i zdjęcia nadesłane przez moją mamę :) Smacznego

W kuchni u Moniki
Devolay w panierce sezamowej 180

całym domu unosił się piękny zapach czosnku oraz pietruszki. Nam bardzo smakował devolay w sezamie, a jak Wam podoba się ten pomysł? A jak Wy przyrządzacie w domu devolaje?  Składniki: 4 piersi z kurczaka  pęczek natki pietruszki  4 ząbki czosnku  2 łyżki masła sól do smaku  pieprz do smaku  mąka do panierowania  sezam

Krakowskie smaki Ani