desery kokosowe - 1609 przepisów (strona:9/108)

Kokosowy krem mascarpone na musie z mrożonych truskawek 141

ochłodę w upalne letnie dni lub do podgrzania atmosfery w zimowy wieczór walentynkowy ;)  Deser podajemy od razu po przygotowaniu. Zamrożone truskawki po zmiksowaniu mają fajną konsystencję, która niestety jest krótkotrwała (i nawet lodówka tu nie pomoże). Składniki (2 porcje):  - pół szklanki wiórków kokosowych (użyłam nasączonych wódką, które zostały z "produkcji" likieru) - 125 g serka mascarpone - likier kokosowy, malibu(...)truskawki, a na nie warstwę kremu kokosowego. Podajemy od razu. 4. Serduszko namalowałam końcówką łyżki - nałożyłam odrobinę lekko rozpuszczonej masy truskawkowej na masę kokosową i ukształtowałam serducho. Wskazówki:  - jeśli nie chcecie podawać bardzo zimnego deseru można przygotować wcześniej i wystudzić dżem z truskawek, podsmażając je powoli na patelni; - aby uzyskać ładne warstwy pamiętaj o jednej zasadzie: najpierw nakładamy masę

Kraina Tysiąca Smaków
Pączki 123

Tłusty Czwartek. Zmora wszystkich dietetyków i osób na diecie. Wszędzie pączki, faworki i inne drożdżówki. Podobno pączki spożyte w Tłusty Czwartek wcale, ale to wcale nie

ladykitchen
Krem kokosowy 114

nadaje się do potraw typu curry, sosów, sałatek), zetrzyj krem kokosowy na tarce lub pokrój go na drobne kawałki, dodaj pod koniec gotowania i wymieszaj. Krem kokosowy może być również dodawany do deserów, ciast (używam do sernika jaglanego – przepis wkrótce), i jako substytut mleka kokosowego (rozpuść 50 g kremu w 100 ml ciepłej wody). Najlepiej przechowywać krem w szafce

Qlinarnie i Qlinarnie
Śniadaniowo-deserowy serniczek kokosowy z brzoskwinią 154

Pyszny, słodki, mocno brzoskwiniowy z lekką nutą brzoskwini.. ostatnie na sklepowych pułkach, lećcie po nie! Składniki na 1 porcję: 20 g mąki kokosowej BIO 150

Czarnawisienka
Kruche ciastka kakaowe 280

Ciasteczka mają przewagę nad ciastami, ponieważ ich trwałość (o ile nie zawierają kremów) jest o wiele dłuższa - zwłaszcza, gdy są przechowywane w szczelnym pojemniku. Przepis na

Smakołyki Bereniki
Semifreddo porzeczkowo-kokosowe z polewą owocowo-czekoladową 137

Deser lodowy w sam raz na upalne dni, takie jak dzisiaj -pyszna masa z czerwonej porzeczki, mleczka kokosowego i śmietanki dobrze zmrożona polana polewą czekoladowo owocową -czego chcieć więcej? Deser podałam na talerzyku z serii  DIAMENT GOLD_BOGUCICE Składniki: Semifreddo: 1/2 litra czerwonej porzeczki 100 g cukru trzcinowego brązowego 3 łyżki cukru pudru 100 ml zimnej wody 1/2 litra(...)kremowej śmietanki 100 ml mleczka kokosowego Sos czekoladowo-owocowy 10 dag mlecznej czekolady 1/2 szklanki soku z czerwonej porzeczki 150 ml śmietanki kremowej 2 łyżki cukru pudru czerwona porzeczka do dekoracji Wykonanie deseru: Semifreddo: Wodę z cukrem gotujemy ,wsypujemy owoce czerwonej porzeczki, gotujemy około 5 minut-aż owoce zaczną się rozpadać, całość zmiksować blenderem.  Zostawić do całkowitego wystygnięcia. Śmietankę

Wanilia i Kardamon
Torcik lekko kokosowy 156

Dzisiaj propozycja na pyszny, lekki torcik o posmaku kokosowym. Jest on wynikiem zmieszania kilku przepisów z wspaniałego bloga Ciasteczkolandia. Efekt przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania. Wyszło smacznie

Kolizje Smaków
5. Kokosowe love! 191

Dziś trochę inaczej- kokosowo . Zaczęło się od tego, że naszła mnie ochota na jakieś pyszne,domowe smarowidło. Postanowiłam zrobić coś, czego nigdy nie jadłam, a jest

Symfonia Smaków
Restauracja Nowa Łódź (Al. Piłsudskiego 76) 182

szpinakiem, pomidorkami podaną ze szparagami, panierowanym kalafiorem i sosem pomidorowo-beszamelowym. To danie też muszę powtórzyć, pyszne mięso, kalafior panierowany i sosy - wyjątkowo dobre. I na koniec desery: smażone lody waniliowe w kokosowej skorupce z sosem z białej czekolady, bezikami, a przed podaniem polane ciekłym azotem, super efekt oraz gruszka marynowana w białym winie z lodami miętowymi. Pierwszy deser słodszy

Corner With Recipes
Koktajl na mleku kokosowym... :) 135

Znane z kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej mleko kokosowe to wspaniała baza do deserów, koktajli, marynat, kremów czy zup. Dziś wykorzystałam je do zrobienia pysznego koktajlu, zastępując nim mleko krowie. Przepis na koktajl znajdziecie poniżej:) Składniki: 200 ml mleka kokosowego 400 g truskawek mrożonych 1 duży dojrzały granat 2 banany Przygotowanie: Do blendera wkładam mrożone truskawki i kruszę

Pause Gotowanie!
Rabarbar pod kruszonką 133

Sezon na rabarbar w tym roku rozpoczęłyśmy rabarbarem zapiekanym pod kruszonką z dodatkiem wiórek kokosowych. Szczerze przyznamy, że na przepis ten zainspirował nas blog Kulinarne Zapiski Olki. Jesteśmy za to bardzo wdzięczne, bo deser wyszedł wyśmienity i na pewno będziemy do niego wiele razy wracać :) Składniki: Na warstwę z rabarbarem: 4 gałązki rabarbaru 50g brązowego cukru 1 łyżka masła

Kolizje Smaków
Rafaello z białą czekoladą 128

jest miłośnikiem białej czekolady na pewno zachwyci się smakiem tego ciasta. Pyszne rafaello z białą czekoladą i wiórkami kokosowymi na biszkopcie to niezwykły deser dla każdego łasucha.  składniki na 4 porcje            biszkopt 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia

Smakowite Dania
Deser Chia z miodowym kokosem i malinami 158

popularne, chociaż wyglądają skromnie jednak mają dużo wartości odżywczych i dają dużo energii. Możecie je użyć do koktajli, sałatek, pieczywa czy deserów.   Porcja na 3 desery Składniki: 1,5 szklanki mleka kokosowego (cała puszka) 2 łyżki nasion chia 2 łyżki miodu ( użyłam miodu faceliowego) 1 łyżeczka pasty z wanilii  / nasiona z 1 laski wanilii(...)malin 1 łyżka miodu Potrzebne składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Maliny z miodem blendujemy i przelewamy do 3 różnych szklanek. Następnie mleko kokosowe mieszamy z wanilią i miodem, dodajemy nasiona i wszystko dobrze mieszamy. Przelewamy do szklanek. Taki deser chłodzimy w lodówce i pozostawiamy na kilka godzin 4-6h, można zostawić na noc. Dekorujemy świeżymi owocami i miętą.  Smacznego

Niezły Młynek
Kulki serowo-kokosowe 604

Zamiast kuleczek rafaello zrobiłam kuleczki serowo kokosowe, takie kuleczki były bardzo smaczne, szybko zniknęły z talerza. Kulki serowo-kokosowe SKŁADNIKI: ser biały - 400 g wiórki kokosowe

Kuchnia Danusi
Comber "Pina colada" 121

Deser zainspirowany drugą z nowej tropikalnej serii smakowej galaretek WINIARY, galaretką o smaku Pina Colada czyli karaibskiego deseru z jasnego rumu, śmietanki kokosowej i soku ananasowego. Stąd też obecność w nim ananasa i wiórków kokosowych. Do jego przygotowania potrzebujemy półokrągłej foremki tzw. „cwibakówki”. Ja mam taką aluminiową o dł. 30cm. i poj. 1.5l. Dobrze jest wyłożyć ją folią spożywczą

Wiem co jem

Proponowane wyszukiwania