Właściwości kalarepy oraz przepis na zupę krem z kalarepy z chrzanową nutą

Właściwości kalarepy oraz przepis na zupę krem z kalarepy z chrzanową nutą

Właściwości kalarepy oraz przepis na zupę krem z kalarepy z chrzanową nutą

Wstyd się przyznać, ale jakoś tak wyszło, że w moim domu nie gościła kalarepa i nie mam pojęcia dlaczego. Kiedyś kupiłam to warzywo, zrobiłam na próbę i... od razu się polubiliśmy :) Kalarepę można jeść na surowo, gotować, smażyć oraz piec . Łączyć z innymi warzywami lub mięsem albo jeść solo . Jej smak na surowo trochę przypominający kapustę (ale w lżejszej wersji), łagodnieje pod wpływem obróbki termicznej. WŁAŚCIWOŚCI KALAREPY: Ma witaminy: C, z grupy B, K, beta-karoten Posiada szereg soli mineralnych: pota... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zofiana

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.