Żeberka z prosiaka duszone w białym winie z warzywami - maialino al vino bianco con le verdure

Żeberka z prosiaka duszone w białym winie z warzywami - maialino al vino bianco con le verdure

Żeberka z prosiaka duszone w białym winie z warzywami - maialino al vino bianco con le verdure

Przepis na : obiad

SKŁADNIKI500 g żeberek z prosiakacebulamarchewselerszklanka białego wytrawnego winaoliwa z oliweklistek laurowysól do smakuziarenka pieprzuSPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pokroić części prosiaka na kawałki.       Podsmażyć na bardzo silnym ogniu razem z oliwą z oliwek, cebulą , marchewką i selerem. Gdy żeberka się  zarumienią dodać białe wino i przez chwile odparowac alkohol. Dodać nalewke wody ( gorącej aby nie przerwać gotowania ) sól,  pieprz do smaku, listek lauro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zielonacukinka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.