Żurawina do mięsa na zimę

Żurawina do mięsa na zimę

Żurawina do mięsa na zimę

Przepis na : obiad

Uwielbiam żurawinę w konfiguracji z mięsem. Doskonale smakuje jako dodatek do wszelkich pieczeni i wędlin oraz jako baza do sosów. Jej zrobienie zajmuje bardzo niewiele czasu i składników, ponieważ owoce doskonale i bardzo szybko żelują się. Składniki: (na 6 słoiczków 200 ml) 1 kg żurawiny 1 duże jabłko - najlepiej kwaskowate 500 g cukru 300 ml wody Żurawinę opłukać i przebrać, wyrzucając szypułki czy podgnite owoce. Wrzucić do garnka lub na dużą patelnię - najlepiej z nieprzywierającą powierzchnią. Dodać jabłko ob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bezglutenowe, jabłka, mięso, sosy, ziemniaki, słoik, przetwory, grill, obiad, mięsa pieczone, obiad na szybko, szybki obiad, bez pieczenia, pieczone ziemniaki, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.