Sajgonki z mięsem mielonym

Sajgonki z mięsem mielonym

Sajgonki z mięsem mielonym

Przepis na : obiad

Danie raczej łatwe w wykonaniu a na pewno mniej pracochłonne niż krokiety...  Wystarczy zrobić farsz, nałożyć na papier ryżowy, zwinąć i usmażyć.  Wychodzi bardzo fajny obiad:) Jeśli ktoś nie lubi smaku chińszczyzny może sobie darować przyprawy chińskie i użyć innych, ulubionych przypraw. Składniki - na ok. 20 sajgonek: 500 g mięsa mielonego - użyłam mieszanki wieprzowo-wołowej 1 średnia cebula dwie gałązki selera naciowego 2 średnie marchewki garść suszonych grzybów mun  dwie łyżki oleju rzep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, mięso, sosy, bezglutenowe, seler, marchewka, seler naciowy, imbir, mielone, obiad, mięso mielone, chińszczyzna, kapustą, surówka, ryż, krokiety, surówka z kapusty, jajka z farszem, sos do ryżu, obiad na szybko, szybki obiad, ryż smażony, dania chińskie, krokiety z mięsem, surówka ze świeżej kapusty, ryż po chińsku

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.