Pasta z zielonego groszku

Pasta z zielonego groszku

Pasta z zielonego groszku

Przepis na : śniadanie

Składniki (na 4 porcje) - 200 g mrożonego zielonego groszku, - ½ cytryny (ok. 30 g), - ząbek czosnku, - łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g), - 2 łyżki koperku (ok. 16 g), - sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Groszek gotujemy ok. 5-10 min. 2. Groszek odcedzamy i przelewamy zimną wodą. 3. Cytrynę dokładnie myjemy i ocieramy ze skórki. 4. Miksujemy groszek z sokiem z cytryny, skórką z cytryny, czosnkiem, oliwą z oliwek i koperkiem. 5. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pasta z groszku jest bogata w - błonnik... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.