Gruszki w syropie z imbirem.

Gruszki w syropie z imbirem.

Gruszki w syropie z imbirem.

            Moja mama robi najlepsze gruszki w syropie. Przeważnie sporo ich dostaje od sąsiada. Ja zrobiłam trochę inną wersję, która nie odstępuje od tej, mojej mamy. Mama zazwyczaj robi syrop z dodatkiem cukru i kwasku cytrynowego. Ja trochę zmodyfikowałam przepis i od siebie dodałam imbir, sok z cytryny i miód. Gruszek proszę długo nie gotować, mają pozostać lekko twarde i jędrne, najlepiej sprawdzić je i posmakować. Takie gruszki są idealne do ciastek, tortów i innych dese... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zakątek rozkoszy kulinarnych

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.