Legumi

Legumi

Legumi

We Włoszech legumi, czyli fasolkowate, je sie wtedy kiedy...pada, jesienną porą, zimową. Dzisiaj pada. Od wczoraj. Ale...fasolka fasolce nierówna. Porozmawiajmy o strączkowych. Niektóre z fasolowatych potrzebują całej nocy moczenia się, niektóre gotują się dłużej ,inne krócej. Najpierw należy wypłukać warzywa pod bieżącą wodą i usunąć wszelkie zanieczyszczenia. Do moczenia stosować zawsze zimną wodę .Jeśli temperatura w pomieszczeniu jest dość wysoka, należy zmienić wodę do trzech razy nawet,aby uniknąć fer... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Kuchni Do Kuchni

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.